Liga kup: Grujić igrao, Stojketu 4 gola, Čelsi od 2:0 do 2:4...!

Fudbaleri Arsenala i Liverpula plasirali su se u četvrtu rundu Liga kupa, dok je Čelsiju pripao derbi posle produžetaka.

Fudbal 20.09.2016 | 23:45
Liga kup: Grujić igrao, Stojketu 4 gola, Čelsi od 2:0 do 2:4...!
Marko Grujić zabeležio je prvi start u zvaničnoj utakmici za Liverpul, Vladimir Stojković osetio na delu snagu Arsenala, a šampion Engleske Lester doživeo ranu eliminaciju iz Liga kupa iako je imao 2:0 u meču večeri sa Čelsijem.

Završeno je 2:4, u produžecima, uz crveni karton za Marcina Vasilevskog i potom dva gola "precrtanog" Seska Fabregasa u prvom i trećem minutu prvog produžetka.

Uz prvi poraz (tj. eliminaciju) Evertona ove sezone i to u meču sa drugoligašom, kao i podatak da su prva tri gola na "King Power" stadionu u Lesteru postignuta a da lopta nije pipnula mrežu, ovaj kratak uvod u izveštaj sa Ostrva možemo da zaokružimo pominjanjem još jednog našeg reprezentativca, Aleksandra Mitrovića, koji je s klupe gledao pobedu Njukasla od 2:0 nad Vulverhemptonom.

Šampionu Engleske, čiji je menadžer Klaudio Ranijeri i sam "mešao postavu", šef Čelsija Antonio Konte suprotstavio je Nemanju Matića, ali ne i Branislava Ivanovića, sa čije je pozicije desnog beka Sezar Aspilikueta postigao fantastičan gol za 2:2, gol koji je "plavcima" obezbedio produžetke i potom volšeban prolaz dalje, koji nije mogao da se pretpostavi posle dva brza gola Šinđija Okazakija u 17. i 34. minutu.

Strelac oba gola u duelu sa neuigranom, nesigurnom i na momente smešnom odbranom "plavaca" bio je Okazaki, čiji udarci nijednom nisu "zategli" mrežu, ali jesu prešli gol-liniju celim obimom, a zanimljivo identična situacija viđena je i na drugoj strani u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Naime, posle udarca Garija Kejhila glavom, lopta je prvo prešla celimo obimom preko gol-crte, da bi je jedan igrač "lisica" izbacio prekasno i napucao Davida Luiza, koji je proslavio pogodak, no on je kasnije bio pripisan Kejhilu.

U timu Čelsija šansu da zaigra dobio je i "zamrznuti" Sesk Fabregas, koji je učestvovao u akciji kod Kejhilovog gola, posle kojeg je još jedan defanzivac, Sezar Aspilikueta, postigao divan gol za 2:2 u 50. minutu.

Lester je sredinom drugog dela mogao i do trećeg gola, a kada je Antonio Konte uveo Dijega Kostu počeli su problemi za odbranu "lisica" koja je u 88. minutu ostala bez štopera Marcina Vasilevskog, kojeg je Kosta u svom stilu "poslao u svlačionicu", da bi već početkom prvog produžetka to počelo da se obija o glavu šampionima Engleske.

Možda i nepotrebno zapostavljeni Fabregas postigao je pogodak u 92. minutu posle sjajne akcije cele ekipe za 2:3, a samo dva minuta kasnije ponovo je savladao Nemca Rona Roberta Zliera za 2:4, kada je svima na "King pauer" stadionu postalo jasno da četa Klaudija Ranijerija neće uspeti da se plasira u naredno kolo Liga kupa, u kom je večeras reprezentativac Srbije Marko Grujić zabeležio prvi nastup u zvaničnom meču za Liverpul.

"Redsi" su bili ubedljivi na gostovanju Derbiju Kauntiju - 0:3, otvorili su "jarčeve" zahvaljujući golu novajlije, štopera Ragnara Klavana, a onda je sjajni Felipe Kutinjo dao gol, pa asistirao Divoku Origiju u razmaku od četiri minuta za ubedljiv trijumf Liverpula, u čijem je veznom redu Grujić igrao zajedno sa Džordanom Hendersonom i Lukasom Leivom.

Njukasl, čiji menadžer Rafael Benitez nije uvrstio Mitrovića u startnih 11, glatko je pobedio 2:0 u meču sa Vulverhemptonom, a još ubedljiviji bio je Arsenal na gostovanju Notingem Forestu, na čijem golu je od starta stajao Vladimir Stojković.

Naš golman nije se proslavio kod pogotka Granita Džake za 0:1, posle čega je još tri puta vadio loptu iz svoje mreže – 0:4. U timu Notingema bilo je mesta i za bivšeg napadača Arsenala, Niklasa Bendtnera, koji je u prvih 45 minuta zaradio žuti karton.

Everton je bio neporažen do večeras od dolaska Ronalda Kumana na mesto menadžera, no drugoligaš Norič nije mario za to - 0:2 na "Gudisonu", na kojem je "kanarince" u vođstvo doveo Stiven Nejsmit, bivši napadač "karamela".

Konačni rezultati:

Bornmut – Preston 2:3, 2:2 (0:1)
/Graban pen 53, Gosling 76 – Makinok 10, 85, 111/

Brajton – Reding 1:2 (0:1)
/Hemed 85 – Kvin 32, Svift 54/

Derbi Kaunti – Liverpul 0:3 (0:1)
/Klavan 24, Kutinjo 50, Origi 54/

Everton – Norič 0:2 (0:1)
/Nejsmit 41, Marfi 74/

Lids – Blekburn 1:0 (0:0)
/Vud 85/

Lester – Čelsi 2:4, 2:2 (2:0)
/Okazaki 17, 34 – Kejhil 45+2, Aspilikueta 50, Fabregas 92, 94/

Njukasl – Vulverhempton 2:0 (2:0)
/Riči 29, Gufran 31/

Notingem – Arsenal 0:4 (0:1)
/Džaka 23, Perez pen 60, 71, Okslejd-Čemberlejn 90+3/

U sredu:

Fulam – Bristol
Nortempton – Mančester junajted
Kvins Park Rendžers – Sanderlend
Sautempton – Kristal Palas
Svonsi – Mančester siti
Vest Hem – Akrington
Stouk – Hal
Totenhem – Gilinhem

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar