Таман се загријао, а иде на дуго хлађење...!

Тотенхемова гол-машина Хари Кејн ушао је у форму и задобио тешку повреду због које ће "певци" серију мечева морати да одиграју без најбољег стрелца.

Фудбал 21.09.2016 | 19:30
Таман се загријао, а иде на дуго хлађење...!
Један од три непоражена тима у досадашњем току Премијер лиге, уз Манчестер сити и Евертон, мораће у наредних четири до шест недеља (мада има и горих прогноза) да игра без најбољег енглеског стрелца, вероватно и центарфора – Харија Кејна!

Тешко извојевану победу над Сандерлендом од 1:0, коју је голом донео управо Кејн, Тотенхем је "скупо" платио у финишу утакмице, када је пожртвовани нападач покушао клизећим стартом да освоји лопту на половини противника, али је том приликом зарадио тешку дисторзију десног скочног зглоба и повредио лигаменте због чега ће менаџер "певаца" Маурисио Покетино морати да прегрупише навалу за наставак сезоне.

"Постојала су разна нагађања, али не можемо са сигурношћу да кажемо да ли ће паузирати осам недеља, десет или можда једну или четири", рекао је Покетино данас.

Тотенхем је трећи у првенству са 11 од 15 могућих бодова, Евертон има два, а Сити четири више. Иза клуба са "Вајт харт лејна" налазе се Арсенал, Челси и Ливерпул са по десет бодова, док је Јунајтед на седмом месту са девет.

Тотенхем ће у среду играти у Лига купу са Гилинхемом, потом екипа путује на север на меч Премијер лиге са Мидлсброом, да би потом момци из северног дела Лондона продужили за Москву, где ће се следеће недеље састати са ЦСКА. Потом, 2. октобра, Тотенхем у дербију дочекује Манчестер сити, после чега ће уследити пауза због наставка квалификација за Светско првенство у Русији, која ће много допринети у "чекању" Кејна.

Премијер лига биће настављена 15. октобра, а видећемо хоће ли се 23-годишњи ас до тада опоравити од незгодне повреде која у случају неадекватног опоравка може да пређе у хроничну.

Кејн је "експлодирао" у сезпони 2014/15 када је постигао 21 гол у Премијер лиги, прошле године постао је први стрелац првенства са 25 голова, а ове је дао два на пет мечева. Кејн је постигао укупно 66 голова на 133 утакмице за Тотенхем, који га је пре сезоне 2013/14 слао редом на позајмице у Лејтон Оријент, Милвол, Норич и Лестер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар