Taman se zagrijao, a ide na dugo hlađenje...!

Totenhemova gol-mašina Hari Kejn ušao je u formu i zadobio tešku povredu zbog koje će "pevci" seriju mečeva morati da odigraju bez najboljeg strelca.

Fudbal 21.09.2016 | 19:30
Taman se zagrijao, a ide na dugo hlađenje...!
Jedan od tri neporažena tima u dosadašnjem toku Premijer lige, uz Mančester siti i Everton, moraće u narednih četiri do šest nedelja (mada ima i gorih prognoza) da igra bez najboljeg engleskog strelca, verovatno i centarfora – Harija Kejna!

Teško izvojevanu pobedu nad Sanderlendom od 1:0, koju je golom doneo upravo Kejn, Totenhem je "skupo" platio u finišu utakmice, kada je požrtvovani napadač pokušao klizećim startom da osvoji loptu na polovini protivnika, ali je tom prilikom zaradio tešku distorziju desnog skočnog zgloba i povredio ligamente zbog čega će menadžer "pevaca" Maurisio Poketino morati da pregrupiše navalu za nastavak sezone.

"Postojala su razna nagađanja, ali ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li će pauzirati osam nedelja, deset ili možda jednu ili četiri", rekao je Poketino danas.

Totenhem je treći u prvenstvu sa 11 od 15 mogućih bodova, Everton ima dva, a Siti četiri više. Iza kluba sa "Vajt hart lejna" nalaze se Arsenal, Čelsi i Liverpul sa po deset bodova, dok je Junajted na sedmom mestu sa devet.

Totenhem će u sredu igrati u Liga kupu sa Gilinhemom, potom ekipa putuje na sever na meč Premijer lige sa Midlsbroom, da bi potom momci iz severnog dela Londona produžili za Moskvu, gde će se sledeće nedelje sastati sa CSKA. Potom, 2. oktobra, Totenhem u derbiju dočekuje Mančester siti, posle čega će uslediti pauza zbog nastavka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, koja će mnogo doprineti u "čekanju" Kejna.

Premijer liga biće nastavljena 15. oktobra, a videćemo hoće li se 23-godišnji as do tada oporaviti od nezgodne povrede koja u slučaju neadekvatnog oporavka može da pređe u hroničnu.

Kejn je "eksplodirao" u sezponi 2014/15 kada je postigao 21 gol u Premijer ligi, prošle godine postao je prvi strelac prvenstva sa 25 golova, a ove je dao dva na pet mečeva. Kejn je postigao ukupno 66 golova na 133 utakmice za Totenhem, koji ga je pre sezone 2013/14 slao redom na pozajmice u Lejton Orijent, Milvol, Norič i Lester.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar