ЕП: Српкиње побиједиле у БиХ за крај квалификација!

У последњем мечу квалификација за Европско првенство, женска селекција Србије у сјајно одиграном мечу остварила победу против Босне и Херцеговине - 4:1.

Фудбал 20.09.2016 | 21:45
ЕП: Српкиње побиједиле у БиХ за крај квалификација!
Српкиње су тако најавиле добре партије у наредним квалификацијама за Светско првенство.

Наше девојке су добро ушле у меч и већ после непуних десет минута дошле до предности.

Чубрило је била асистент а Словић искористила тренутак и подарила Србији вођство. У отвореном мечу било је прилика са обе стране а домаћа селекција долази до изједначења у 40. минуту, када се пред нашим голом најбоље снашла Медић и донела радост Босни и Херцеговини.

Наставак је донео репризу првог дела, јер после само три минута игре Србија је поново била у заслуженом вођству. Сада је Мијатовић била асистент, а Тенков била на правом месту. Покушале су домаће играчице брзо да се врате у игру, али остао је празан простор који је спретно искористила Чубрило и дуплирала предност Србије. Питање победника се више није постављало, на терену је практично био само један тим,а томе у прилог четврти гол у мрежи домаће селекције, поново у режији расположене Тенков. Радојичић је била у улози асистента.

Добра партија и убедљив резултат за крај квалификација, као најава за боље дане женске А репрезентације, која је у квалификационој групи заузела треће место.

СТРЕЛЦИ: 0:1 Словић 9, 1:1 Медић 40, 1:2 Тенков 48.1:3 Чубрило 54,1:4 Тенков 69.
Стадион: Спортски центар БиХ у Зеници.
Гледалаца: око 300.
Судија: Анжелика Шедер (Немачка). Помоћнице: И.Апелман, С.Дикман. Жути картон: Дамјановић, Илић (Србија), Аида Хаџић (БиХ).

БОСНА и ХЕРЦЕГОВИНА: Хоџић, Радељић, Ам. Спахић, М.Хасанбеговић, Алексић, Аида Хаџић, Николић, Ал. Спахић, Капетановић (од 55. Ахмић), Кршо, Медић (од 55. Пишкић).

СРБИЈА: Костић, Оршоја (од 46.Брадић), Крстић, Словић (од 83. Николић), Дамјановић, Чубрило, Илић, Радојичић, Мијатовић, Смиљковић, Тенков (од 78. Вуковић).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар