EP: Srpkinje pobijedile u BiH za kraj kvalifikacija!

U poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ženska selekcija Srbije u sjajno odigranom meču ostvarila pobedu protiv Bosne i Hercegovine - 4:1.

Fudbal 20.09.2016 | 21:45
EP: Srpkinje pobijedile u BiH za kraj kvalifikacija!
Srpkinje su tako najavile dobre partije u narednim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Naše devojke su dobro ušle u meč i već posle nepunih deset minuta došle do prednosti.

Čubrilo je bila asistent a Slović iskoristila trenutak i podarila Srbiji vođstvo. U otvorenom meču bilo je prilika sa obe strane a domaća selekcija dolazi do izjednačenja u 40. minutu, kada se pred našim golom najbolje snašla Medić i donela radost Bosni i Hercegovini.

Nastavak je doneo reprizu prvog dela, jer posle samo tri minuta igre Srbija je ponovo bila u zasluženom vođstvu. Sada je Mijatović bila asistent, a Tenkov bila na pravom mestu. Pokušale su domaće igračice brzo da se vrate u igru, ali ostao je prazan prostor koji je spretno iskoristila Čubrilo i duplirala prednost Srbije. Pitanje pobednika se više nije postavljalo, na terenu je praktično bio samo jedan tim,a tome u prilog četvrti gol u mreži domaće selekcije, ponovo u režiji raspoložene Tenkov. Radojičić je bila u ulozi asistenta.

Dobra partija i ubedljiv rezultat za kraj kvalifikacija, kao najava za bolje dane ženske A reprezentacije, koja je u kvalifikacionoj grupi zauzela treće mesto.

STRELCI: 0:1 Slović 9, 1:1 Medić 40, 1:2 Tenkov 48.1:3 Čubrilo 54,1:4 Tenkov 69.
Stadion: Sportski centar BiH u Zenici.
Gledalaca: oko 300.
Sudija: Anželika Šeder (Nemačka). Pomoćnice: I.Apelman, S.Dikman. Žuti karton: Damjanović, Ilić (Srbija), Aida Hadžić (BiH).

BOSNA i HERCEGOVINA: Hodžić, Radeljić, Am. Spahić, M.Hasanbegović, Aleksić, Aida Hadžić, Nikolić, Al. Spahić, Kapetanović (od 55. Ahmić), Kršo, Medić (od 55. Piškić).

SRBIJA: Kostić, Oršoja (od 46.Bradić), Krstić, Slović (od 83. Nikolić), Damjanović, Čubrilo, Ilić, Radojičić, Mijatović, Smiljković, Tenkov (od 78. Vuković).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar