Дискриминација на Клиничком центру?

Побунили су се незапослени доктори медицине. Они тврде да је Клинички центар расписаним конкурсом за пријем нових радника дискриминисао и омаловажио дипломе доктора медицине, који су студирали по старом програму. Руководство Клиничког центра одговара да нема никакве дискриминације.

Република Српска 20.09.2016 | 19:50
Дискриминација на Клиничком центру?
Незапослени доктори медицине Републике Српске у писму директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске Мирку Станетићу траже да буде поништен конкурс за пријем четири доктора у ову здравствену установу. Конкурс је расписан 15. септембра, а незапослени доктори тврде да се на овај начин дискриминишу дипломирани доктори медицине, који су студије завршили по старом програму, у корист оних који су то урадили по "Болоњи". Тврде и да се успјех студената по старом програму понижава бодовањем које фаворизује докторе који су диплому добили по "Болоњи".

Незапослени доктори медицине питају - да ли руководство Клиничког центра оваквим конкурсима жели да поручи свим докторима који су факултет завршили по старом програму да су лијени и незналице, и да никада неће добити посао у Републици Српској?

Мирко Станетић, директор Клиничког центра, потврдио је да је добио писмо незадовољних незапослених доктора медицине, али да је конкурс расписан и проведен на најбољи могући начин. Конкурс никога није дискриминисао, али није исто када неко заврши факултет за десет година или у року, каже за БН телевизију Мирко Станетић.

Незапослени доктори медицине траже од директора Клиничког центра да конкурс за пријем четири доктора буде поништен и поновљен. Тако нешто неће се догодити, порука је руководства Клиничког центра.

(БН телевизија)