Diskriminacija na Kliničkom centru?

Pobunili su se nezaposleni doktori medicine. Oni tvrde da je Klinički centar raspisanim konkursom za prijem novih radnika diskriminisao i omalovažio diplome doktora medicine, koji su studirali po starom programu. Rukovodstvo Kliničkog centra odgovara da nema nikakve diskriminacije.

Republika Srpska 20.09.2016 | 19:50
Diskriminacija na Kliničkom centru?
Nezaposleni doktori medicine Republike Srpske u pismu direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Mirku Stanetiću traže da bude poništen konkurs za prijem četiri doktora u ovu zdravstvenu ustanovu. Konkurs je raspisan 15. septembra, a nezaposleni doktori tvrde da se na ovaj način diskriminišu diplomirani doktori medicine, koji su studije završili po starom programu, u korist onih koji su to uradili po "Bolonji". Tvrde i da se uspjeh studenata po starom programu ponižava bodovanjem koje favorizuje doktore koji su diplomu dobili po "Bolonji".

Nezaposleni doktori medicine pitaju - da li rukovodstvo Kliničkog centra ovakvim konkursima želi da poruči svim doktorima koji su fakultet završili po starom programu da su lijeni i neznalice, i da nikada neće dobiti posao u Republici Srpskoj?

Mirko Stanetić, direktor Kliničkog centra, potvrdio je da je dobio pismo nezadovoljnih nezaposlenih doktora medicine, ali da je konkurs raspisan i proveden na najbolji mogući način. Konkurs nikoga nije diskriminisao, ali nije isto kada neko završi fakultet za deset godina ili u roku, kaže za BN televiziju Mirko Stanetić.

Nezaposleni doktori medicine traže od direktora Kliničkog centra da konkurs za prijem četiri doktora bude poništen i ponovljen. Tako nešto neće se dogoditi, poruka je rukovodstva Kliničkog centra.

(BN televizija)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dr.agan

20.09.2016 18:01

Stanetić je profiter.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

20.09.2016 19:12

STANETIĆ NE SAMO PROFITER NEGO I PSIHIJATRIJSKI BOLESNIK - ČOVJEK PATI OD OPASNOG PSIHIJATRISKOG SINDROMA, DA JE ČAK PROMJENIO I SVOJU BIOGRAFIJU KOJU JE NA NEKOLIKO MJESTA ROMANSIRAO, ALUDIRAJUĆI DA MU U VENAM SIGURNO TEČE PLAVA PLEMIĆKA KRV. KAO DA MU OTAC NIJE BIO INSTRUKTOR VOZAČA "B" KATEGORIJE... OCU SVAKA ČAST NA ZANIMANJU, ALI SINU JE MJESTO, NE U ZATVORU - NEGO U PSIHIJATRIJSKOJ USTANOVI ZATVORENOG TIPA!!!

Name

Dabic

20.09.2016 21:22

Odmah neka organizuju ANKETU!

ODGOVORITE
Name

dok bl

20.09.2016 21:45

ja studirao 8 godina zavrsio sa projekom 9,2 i imam 50 bodova manje onnekog ko je zavrsio po bolonji sa prosjekom 6 pa gdje ovo ima recite brate ljudima da ste nastelili posao za 4 podobna koji su zavrsili prije par mjeseci da je jedna cerka naceolnice na ukc nemojte zamajavati svjet.

ODGOVORITE
Name

ssdm

20.09.2016 21:48

Jadna je ova drzava i ovaj narod gdje je zapadna 6 tica po bolonji jaca od stare desetke svi znamo sto se nekada moralo znati a sta sad ja sam studirao 80 tih zaokruzivanja nisam ni vidio nego knjigu u sake i radi sad se priznaju i kolokviji za ocjenu

ODGOVORITE
Name

MILICA

20.09.2016 21:51

PROSLE GODINE ZAPOSLICE U SLUZBI HITNE POMOCI SINA MINISTARKE SA PROSJEKOM PO STAROM 6,5 TAD OVO NIJE VAZILO SAD KAD IM DJECA ZAVRSISE PO BOLONJI DADOSE IM STO BODOVA SAMO STO SU U ROKU + 90 ZA SESTICU STO JE VISE OD NEKOGA KO IMA PROSJEK 10 A STUDIRAO 8 GODINA

ODGOVORITE
Name

Sina

20.09.2016 21:53

Ma stele da prime doktorsku djecu ja nisam dao neki dan da me pregleda sin profesora sa fakulteta znam da veze nema i on da me leci nema sanse

ODGOVORITE
Name

banja luka

20.09.2016 21:55

Namjesteno sve nece ni bolonja bolje proci i njih zavrsi samo desetak u roku godisnje ovo je za nekog kog su gurali na sve nacine da zavrsi

ODGOVORITE
Name

ministar

20.09.2016 21:56

A NAS MINISTAR STUDIRAO 14 GOD I IMA PROSJEK 7

ODGOVORITE
Name

Nezadovoljni

21.09.2016 19:36

Svaka cast autorima na tekstu! Ovakav stav Stanetica je sramotan, konkurs se namjesta za bolonjce doktorsku djecu koja su zavrsila prije par mjeseci poput sina pomocnika direktora ukc bojica i drugih pod izgovorom o transparentnom i korektnom konkursu.

ODGOVORITE