Мицов: Атамана неки воле, а неки мрзе!

Крилни кошаркаш Галатасараја Владимир Мицов каже за Б92 да ће бити спреман за старт сезоне, као и да су амбиције његовог тима везане углавном за Евролигу.

Кошарка 22.09.2016 | 13:15
Мицов: Атамана неки воле, а неки мрзе!
“Прошла сезона је била за памћење, поготово у односу на ону претходну која је била катастрофа. Пре десет дана сам повредио менискус, прошао сам рутинску операцију и за још десет-петнаест дана очекујем да ћу се вратити на паркет. Најважније је да ћу бити спреман за почетак сезоне“, почиње Мицов за Б92.

Освајањем Еврокупа Галатасарај је изборио пласман у Евролигу, а српском кошаркашу не допада се нарочито нови формат такмичења са 15 екипа и двокружним системом.

“Прошле сезоне то и јесте био примарни циљ, да се вратимо у Евролигу, где мислим да нам је и место. Четири екипе из Истанбула – Ефес и Фенер имају лиценце, а Дарушафака је добила ’специјалну позивницу’ јер у последње две године улаже много, сада се спомиње и неки безгранични буџет“, каже 31-годишњи Мицов и додаје:

"Нови формат ми се не свиђа, има доста екипа средњег квалитета и средњег буџета који су пунили хале и живели од тих утакмица, а ове сезоне их нема. Време ће показати, али не допада ми се ни што се наредних десет година већ зна 11 екипа које ће играти, ништа не значи ако се освоји првенство. Са друге стране, добра је страна што је гарантовано 30 евролигашких утакмица".

Уз шпанску, турска лига најјача је у Европи, а последњих година вероватно ју је и престигла.

“Сваке године се бијемо са Фенером и Ефесом за прве позиције – прошле сезоне добијали смо их и код куће и на страни, и Дарушафаку смо побеђивали. Ове сезоне имамо девет странаца – примарни циљ је Евролига, да се ту добро покажемо како бисмо можда добили ’вајлд кард’ јер нам, као што сам споменуо, ни титула у Турској не доноси учешће у Евролиги. Добри су и Банвит, Каршијака, има шест до осам квалитетних екипа, најбоља лига у Европи“.

Мицов је у Галатасарају од 2014. године и добро се упознао са методама тренера Ергина Атамана.

“Он је најтрофејнији турски тренер – освојен Еврокуп је највећи успех турске клупске кошарке. Фенербахче је два пут играо фајнал-фор Евролиге, али без титуле. Атаман је специфичан као особа и као тренер, неки га воле, неки га мрзе, али најтрофејнији је у Турској“.

Крилни кошаркаш прокоментарисао је и дешавања у српској кошарци, уз ограду да није најбоље упућен.

"Дуго сам у иностранству, пратим само преко медија, али бар је изборено да првак Јадранске лиге следеће три године иде у Евролигу. А српска лига је обезвређена – трофеј има неки значај, али нема даљу вредност. Последњих година Звезда је преузела примат од Партизана, видим да им добро иде. Видео сам да Ђилас одлази – не видим разлог, сем можда приватних, остварио је невероватне успехе. Понављам, немам комплетну слику јер нисам ту".

Мицов није желео да говори о свом статусу о репрезентацији, тј. о лету 2014. године када га је селектор Ђорђевић одстранио из тима.

“Немам коментар“, закључио је уз осмех.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар