Micov: Atamana neki vole, a neki mrze!

Krilni košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov kaže za B92 da će biti spreman za start sezone, kao i da su ambicije njegovog tima vezane uglavnom za Evroligu.

Košarka 22.09.2016 | 13:15
Micov: Atamana neki vole, a neki mrze!
“Prošla sezona je bila za pamćenje, pogotovo u odnosu na onu prethodnu koja je bila katastrofa. Pre deset dana sam povredio meniskus, prošao sam rutinsku operaciju i za još deset-petnaest dana očekujem da ću se vratiti na parket. Najvažnije je da ću biti spreman za početak sezone“, počinje Micov za B92.

Osvajanjem Evrokupa Galatasaraj je izborio plasman u Evroligu, a srpskom košarkašu ne dopada se naročito novi format takmičenja sa 15 ekipa i dvokružnim sistemom.

“Prošle sezone to i jeste bio primarni cilj, da se vratimo u Evroligu, gde mislim da nam je i mesto. Četiri ekipe iz Istanbula – Efes i Fener imaju licence, a Darušafaka je dobila ’specijalnu pozivnicu’ jer u poslednje dve godine ulaže mnogo, sada se spominje i neki bezgranični budžet“, kaže 31-godišnji Micov i dodaje:

"Novi format mi se ne sviđa, ima dosta ekipa srednjeg kvaliteta i srednjeg budžeta koji su punili hale i živeli od tih utakmica, a ove sezone ih nema. Vreme će pokazati, ali ne dopada mi se ni što se narednih deset godina već zna 11 ekipa koje će igrati, ništa ne znači ako se osvoji prvenstvo. Sa druge strane, dobra je strana što je garantovano 30 evroligaških utakmica".

Uz špansku, turska liga najjača je u Evropi, a poslednjih godina verovatno ju je i prestigla.

“Svake godine se bijemo sa Fenerom i Efesom za prve pozicije – prošle sezone dobijali smo ih i kod kuće i na strani, i Darušafaku smo pobeđivali. Ove sezone imamo devet stranaca – primarni cilj je Evroliga, da se tu dobro pokažemo kako bismo možda dobili ’vajld kard’ jer nam, kao što sam spomenuo, ni titula u Turskoj ne donosi učešće u Evroligi. Dobri su i Banvit, Karšijaka, ima šest do osam kvalitetnih ekipa, najbolja liga u Evropi“.

Micov je u Galatasaraju od 2014. godine i dobro se upoznao sa metodama trenera Ergina Atamana.

“On je najtrofejniji turski trener – osvojen Evrokup je najveći uspeh turske klupske košarke. Fenerbahče je dva put igrao fajnal-for Evrolige, ali bez titule. Ataman je specifičan kao osoba i kao trener, neki ga vole, neki ga mrze, ali najtrofejniji je u Turskoj“.

Krilni košarkaš prokomentarisao je i dešavanja u srpskoj košarci, uz ogradu da nije najbolje upućen.

"Dugo sam u inostranstvu, pratim samo preko medija, ali bar je izboreno da prvak Jadranske lige sledeće tri godine ide u Evroligu. A srpska liga je obezvređena – trofej ima neki značaj, ali nema dalju vrednost. Poslednjih godina Zvezda je preuzela primat od Partizana, vidim da im dobro ide. Video sam da Đilas odlazi – ne vidim razlog, sem možda privatnih, ostvario je neverovatne uspehe. Ponavljam, nemam kompletnu sliku jer nisam tu".

Micov nije želeo da govori o svom statusu o reprezentaciji, tj. o letu 2014. godine kada ga je selektor Đorđević odstranio iz tima.

“Nemam komentar“, zaključio je uz osmeh.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar