Божинов: Биљана је мој најбољи тренер!

Бугарин открио да му изабраница даје савете везане за живот, али и фудбал.

Фудбал 22.09.2016 | 13:00
Божинов: Биљана је мој најбољи тренер!
Валери Божинов је ових дана звезда у Бугарској. Логично, после победе Партизана у 152. вечитом дербију тамошњим медијима је открио и тајну добре форме. За њу је заслужна жена, која је десет година старија од њега.

Ради се о Биљани Дол Јенић, некадашњој супрузи немачког тренера Томаса Дола, са којом је бугарски нападач пре неколико месеци отпочео романсу.

“Откако сам са Биљаном колају около разне приче, али не залазим у интриге. Променила ме је. Свакога дана ми помаже да се трансформишем и будем бољи човек и фудбалер, иако је десет година старија од мене. Смирен сам и самоуверен. Биљана је моја највећа критика, али и подршка. Гледа сваки мој меч и говори ми где грешим. Ништа не крије, то је права жена. Има искуство, била је тренер и помаже ми у вези хране, дисциплине, спавања, стварима које су значајне за сваког професионалца”, напомиње Божинов у интервјуу за бугарски дневник Седам дана спорта. 

Искусни нападач осврнуо се и на одлуку Ивана Бандаловског да напусти Хумску.

“Жао ми је што није сачекао, избројао до десет. Врло је емоционалан и својеглав, па често доноси одлуке на своју руку без превеликог размишљања. Не допада ми се начин на који је отишао из Партизана, да је остао, сада би сигурно био главни играч у клубу”, напоменуо јеБожинов.

Открио је и како је летос преговарао са појединим клубовима.

“Од почетка јуна све до августа имао сам неколико позива, а нико није звао Партизан, већ само мене. Тражио сам да сви прво питају клуб да ли смем да преговарам. Нисам ја к***а да преговарам и са једнима и са другима. Валери Божинов има достојанство и цену. А најчешће ме зову они који само хоће да заврше шему како би се уградили и узели паре. Од тога нема ништа. Питају ме да ли хоћу да дођем за џабе, а ја им одговарам 'где сте били када сам био без клуба'. Да се разумемо, требају ми паре, радим за лову јер имам двоје деце које морам да прехраним, али не по сваку цену”, закључио је Валери Божинов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар