Božinov: Biljana je moj najbolji trener!

Bugarin otkrio da mu izabranica daje savete vezane za život, ali i fudbal.

Fudbal 22.09.2016 | 13:00
Božinov: Biljana je moj najbolji trener!
Valeri Božinov je ovih dana zvezda u Bugarskoj. Logično, posle pobede Partizana u 152. večitom derbiju tamošnjim medijima je otkrio i tajnu dobre forme. Za nju je zaslužna žena, koja je deset godina starija od njega.

Radi se o Biljani Dol Jenić, nekadašnjoj supruzi nemačkog trenera Tomasa Dola, sa kojom je bugarski napadač pre nekoliko meseci otpočeo romansu.

“Otkako sam sa Biljanom kolaju okolo razne priče, ali ne zalazim u intrige. Promenila me je. Svakoga dana mi pomaže da se transformišem i budem bolji čovek i fudbaler, iako je deset godina starija od mene. Smiren sam i samouveren. Biljana je moja najveća kritika, ali i podrška. Gleda svaki moj meč i govori mi gde grešim. Ništa ne krije, to je prava žena. Ima iskustvo, bila je trener i pomaže mi u vezi hrane, discipline, spavanja, stvarima koje su značajne za svakog profesionalca”, napominje Božinov u intervjuu za bugarski dnevnik Sedam dana sporta. 

Iskusni napadač osvrnuo se i na odluku Ivana Bandalovskog da napusti Humsku.

“Žao mi je što nije sačekao, izbrojao do deset. Vrlo je emocionalan i svojeglav, pa često donosi odluke na svoju ruku bez prevelikog razmišljanja. Ne dopada mi se način na koji je otišao iz Partizana, da je ostao, sada bi sigurno bio glavni igrač u klubu”, napomenuo jeBožinov.

Otkrio je i kako je letos pregovarao sa pojedinim klubovima.

“Od početka juna sve do avgusta imao sam nekoliko poziva, a niko nije zvao Partizan, već samo mene. Tražio sam da svi prvo pitaju klub da li smem da pregovaram. Nisam ja k***a da pregovaram i sa jednima i sa drugima. Valeri Božinov ima dostojanstvo i cenu. A najčešće me zovu oni koji samo hoće da završe šemu kako bi se ugradili i uzeli pare. Od toga nema ništa. Pitaju me da li hoću da dođem za džabe, a ja im odgovaram 'gde ste bili kada sam bio bez kluba'. Da se razumemo, trebaju mi pare, radim za lovu jer imam dvoje dece koje moram da prehranim, ali ne po svaku cenu”, zaključio je Valeri Božinov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar