Ко ће на Местаљу: Манчини, Виљаш-Боаш или неко трећи?!

Ајестаран је готов, почела је лицитација! Валенсија кренула у интензивну потрагу за новим тренером...

Фудбал 20.09.2016 | 12:30
Ко ће на Местаљу: Манчини, Виљаш-Боаш или неко трећи?!
Валенсија ове сезоне игра криминално, а тренеру Паку Ајестерану дани на клупи су одбројани. Како преноси локални Супердепорте, традиционално добро упућен у дешавања у клубу са Местаље, управа Валенсије интензивно трага за његовим наследником.

На списку потенцијалних тренера постоји неколико имена: Андре Виљаш Боаш, Марселино Гарсија Торал, Рубен Бараха, али и Роберто Манчини, односно Руди Гарсија.

Власник клуба Питер Лим овај пут не жели да експериментише, већ хоће да изабере искусног тренера који познаје и тржиште и способан је да изабере квалитетна и адекватна појачања. Поред тога, јасно је да Слепи мишеви морају пре свега да затегну одбрану. Валенсија није освојила ни бод у прва четири кола Примере, постигла је пет, а примила 10 голова у том периоду.

Када су у питању наследници, без дилеме два највеће имена су Виљаш Боаш и Манчини. Португалац је без уговора од краја маја када је напустио руски Зенит, док је Италијан после још једне неуспешне сезоне напустио Интер почетком августа.

Са друге стране, Гарсија Торал је човек који веома добро познаје стање у Валенсији, јер је до пре месец дана био тренер градског ривала Виљареала, чију клупу је напустио без објашњења. Пре тога је водио и Севиљу, Сантандер и Сарагосу.

Навијачи Валенсије, који су иначе у анкети Супердепортеа масовно гласали за одлазакАјестерана, можда би најрадије волели на клупи да виде бившег капитена Рубена Бараху који је прошле сезоне тренирао Елче у Сегунди. Ипак, чини се да он има најмање шанси управо због чињенице да му мањка искуства. Плус му је то што је већ водио млади и Б тим Валенсије у прошлости.

Шпански лист мање шансе даје Рудију Гарсији који је у јануару добио отказ у Роми, као иХоакину Капаросу и Италијану Алберту Закеронију.

А док управа трага за новим тренером, фудбалере Валенсије већ у четвртак очекује ново искушење, дуел са Алавесом на Местаљи.

Иначе, Валенсија је у летњем прелазном року потрошила 34.000.000 евра на појачања. Од тога је 24.000.000 плаћен Езекијел Гарај, за Нанија је издвојена сума од 8.000.000, док је Алваро Медран плаћен Реалу из Мадрида 1.500.000 евра. Као слободан играч из Барселоне дошао је Мартин Монтоја, док је на позајмицу са Ноу Кампа стигао Мунир ел Хадади. Као позајмљени играчи стигли су и Елијаким Мангала и Марио Суарез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар