Ko će na Mestalju: Mančini, Viljaš-Boaš ili neko treći?!

Ajestaran je gotov, počela je licitacija! Valensija krenula u intenzivnu potragu za novim trenerom...

Fudbal 20.09.2016 | 12:30
Ko će na Mestalju: Mančini, Viljaš-Boaš ili neko treći?!
Valensija ove sezone igra kriminalno, a treneru Paku Ajesteranu dani na klupi su odbrojani. Kako prenosi lokalni Superdeporte, tradicionalno dobro upućen u dešavanja u klubu sa Mestalje, uprava Valensije intenzivno traga za njegovim naslednikom.

Na spisku potencijalnih trenera postoji nekoliko imena: Andre Viljaš Boaš, Marselino Garsija Toral, Ruben Baraha, ali i Roberto Mančini, odnosno Rudi Garsija.

Vlasnik kluba Piter Lim ovaj put ne želi da eksperimentiše, već hoće da izabere iskusnog trenera koji poznaje i tržište i sposoban je da izabere kvalitetna i adekvatna pojačanja. Pored toga, jasno je da Slepi miševi moraju pre svega da zategnu odbranu. Valensija nije osvojila ni bod u prva četiri kola Primere, postigla je pet, a primila 10 golova u tom periodu.

Kada su u pitanju naslednici, bez dileme dva najveće imena su Viljaš Boaš i Mančini. Portugalac je bez ugovora od kraja maja kada je napustio ruski Zenit, dok je Italijan posle još jedne neuspešne sezone napustio Inter početkom avgusta.

Sa druge strane, Garsija Toral je čovek koji veoma dobro poznaje stanje u Valensiji, jer je do pre mesec dana bio trener gradskog rivala Viljareala, čiju klupu je napustio bez objašnjenja. Pre toga je vodio i Sevilju, Santander i Saragosu.

Navijači Valensije, koji su inače u anketi Superdeportea masovno glasali za odlazakAjesterana, možda bi najradije voleli na klupi da vide bivšeg kapitena Rubena Barahu koji je prošle sezone trenirao Elče u Segundi. Ipak, čini se da on ima najmanje šansi upravo zbog činjenice da mu manjka iskustva. Plus mu je to što je već vodio mladi i B tim Valensije u prošlosti.

Španski list manje šanse daje Rudiju Garsiji koji je u januaru dobio otkaz u Romi, kao iHoakinu Kaparosu i Italijanu Albertu Zakeroniju.

A dok uprava traga za novim trenerom, fudbalere Valensije već u četvrtak očekuje novo iskušenje, duel sa Alavesom na Mestalji.

Inače, Valensija je u letnjem prelaznom roku potrošila 34.000.000 evra na pojačanja. Od toga je 24.000.000 plaćen Ezekijel Garaj, za Nanija je izdvojena suma od 8.000.000, dok je Alvaro Medran plaćen Realu iz Madrida 1.500.000 evra. Kao slobodan igrač iz Barselone došao je Martin Montoja, dok je na pozajmicu sa Nou Kampa stigao Munir el Hadadi. Kao pozajmljeni igrači stigli su i Elijakim Mangala i Mario Suarez.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar