Свештеници отети из цркве па убијени

Двојица свештеника су убијени након што су киднаповани из цркве, чиме је број страдалих католичких свештеника у Мексику порастао на 14 од 2012. године.

Свијет 20.09.2016 | 09:55
Свештеници отети из цркве па убијени
Свештенике је отео наоружани нападач из цркве Поза Рика, у проблематичној области Веракруз, изјавио је портпарол локалне бискупије отац Хозе Алберто Гереро.

"Отели су двојицу свештеника и црквењака" рекао је Гереро за АФП.

Црквењак је успео да побегне, али су тела свештеника са ранама од метака пронађена дан касније у високој трави у области Папантла, наводи Ројтерс.

Мексичка епископија је изразила "бол и љутњу" због убијених свештеника у другој по величини римокатоличкој земљи после Бразила.

Католички Мултимедијални центар, који прати нападе на свештенство, саопштио је да је овим убиством, број убијених свештеника порастао на 14 од почетка 2012. године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

корни

20.09.2016 08:11

Бог који ми сутра обецава рај а данас не спрјецава убиства,ратове,глад,силовања...такав ми бог не треба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

20.09.2016 14:22

КОРНИ, БОГ ЈЕ ЉУДИМА ДАО СЛОБОДУ ВОЉЕ, ДА ОНИ БУДУ СЛОБОДНИ ДА МОГУ ДА РАДЕ СТО ХОЦЕТЕ. КАКО НАРОДИ РАДЕ ТАКО И ЗИВЕ. КАКО ЗИВЕ ТАКО И УМИРУ И НЕСТАЈУ СА ПОЗОРНИЦЕ ЗИВОТА КАО ДА НИКАДА НИСУ НИ ПОСТОЈАЛИ МЕДЈУ ЗИВИМА. ЗРТВАМА НАСИЉА ПО ЦИЈЕЛОМЕ СВИЈЕТУ НЕКА ГОСПОД ПОДАРИ ВЈЕЦНИ МИР У ЦАРСТВУ НЕБЕСКОМ. САДА И РИМОКАТОЛИЦКА ВЈЕРСКА ЗАЈЕДНИЦА МОЗЕ ДА ОСЈЕТИ СТА ЗНАЦИ НАСИЛНО СИРИТИ ВЈЕРУ У БОГА И ЛАЗНИ МИР!

Name

гдтрумп

20.09.2016 08:11

Опет муслимански терористи јел да дзеваде галијасевицууууу

ОДГОВОРИТЕ