Sveštenici oteti iz crkve pa ubijeni

Dvojica sveštenika su ubijeni nakon što su kidnapovani iz crkve, čime je broj stradalih katoličkih sveštenika u Meksiku porastao na 14 od 2012. godine.

Svijet 20.09.2016 | 09:55
Sveštenici oteti iz crkve pa ubijeni
Sveštenike je oteo naoružani napadač iz crkve Poza Rika, u problematičnoj oblasti Verakruz, izjavio je portparol lokalne biskupije otac Hoze Alberto Gerero.

"Oteli su dvojicu sveštenika i crkvenjaka" rekao je Gerero za AFP.

Crkvenjak je uspeo da pobegne, ali su tela sveštenika sa ranama od metaka pronađena dan kasnije u visokoj travi u oblasti Papantla, navodi Rojters.

Meksička episkopija je izrazila "bol i ljutnju" zbog ubijenih sveštenika u drugoj po veličini rimokatoličkoj zemlji posle Brazila.

Katolički Multimedijalni centar, koji prati napade na sveštenstvo, saopštio je da je ovim ubistvom, broj ubijenih sveštenika porastao na 14 od početka 2012. godine.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

korni

20.09.2016 08:11

Bog koji mi sutra obecava raj a danas ne sprjecava ubistva,ratove,glad,silovanja...takav mi bog ne treba!

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

20.09.2016 14:22

KORNI, BOG JE LJUDIMA DAO SLOBODU VOLJE, DA ONI BUDU SLOBODNI DA MOGU DA RADE STO HOCETE. KAKO NARODI RADE TAKO I ZIVE. KAKO ZIVE TAKO I UMIRU I NESTAJU SA POZORNICE ZIVOTA KAO DA NIKADA NISU NI POSTOJALI MEDJU ZIVIMA. ZRTVAMA NASILJA PO CIJELOME SVIJETU NEKA GOSPOD PODARI VJECNI MIR U CARSTVU NEBESKOM. SADA I RIMOKATOLICKA VJERSKA ZAJEDNICA MOZE DA OSJETI STA ZNACI NASILNO SIRITI VJERU U BOGA I LAZNI MIR!

Name

gdtrump

20.09.2016 08:11

Opet muslimanski teroristi jel da dzevade galijasevicuuuuu

ODGOVORITE