Искрени Доналд: Хтјели смо побједу, а нисмо шутнули на гол!

Холанђанин критикује после пораза од Партизана: "Кад тактички не будеш тамо где би требало, онда изгубиш утакмицу".

Фудбал 20.09.2016 | 09:30
Искрени Доналд: Хтјели смо побједу, а нисмо шутнули на гол!
Очајно издање фудбалера Црвене звезде у 152. "вечитом дербију" и пораз од Партизана (0:1) тешко су пали холандском везисти Мичелу Доналду.

"Срце боли. Мало сам спавао, озбиљно. Много је било андреналина, мотао сам у глави филм меча, размишљао шта није било добро. И на крају је констатација иста: нисмо могли да добијемо јер нисмо стварали шансе, али нисмо смели да изгубимо", изјавио је заВечерње новости.

Холанђанин, ипак, сматра да Партизан није био бољи ривал.

"Пораз није био неизбежан. Ако погледамо цео дерби, нисмо направили шансу, али ни они нису имали много прилика. Осим пречке, они су једину праву шансу претворили у гол, а ми своју нисмо. Кад изгубиш дерби у последњем минуту, то доста боли, све изгледа дупло лошије него што је заиста и било".

Искусни везиста није желео превише да шири причу о узроцима лошег издања српског шампиона.

"Наравно да смо имали амбиције да добијемо. Али кад тактички не будеш тамо где би требало, онда изгубиш утакмицу. И увек све изгледа лоше. У првом делу смо имали контролу меча, а у наставку нисмо. Међутим, то је прича за свлачионицу, између стручног штаба и играча. Не за медије", сматра Доналд.

О личном издању, сматра да је могао боље, али и каже да није незадовољан. Што се тиче саиграча, није желео да упире прстом, већ сматра да је сваки успех или неуспех - тимски.

"Лако је упирати прст у некога и рећи му шта је лоше урадио. Ја кажем да је све до тима, не до појединаца. Имам лош укус у устима после дербија. Ипак, утакмице добијамо или губимо као тим. Јер, ово је тимски спорт. Као тим нисмо урадили ништа, знамо шта је проблем и радићемо на томе".

Доналд, ипак, није могао да не помене Џона Руиза и његову шансу за изједначење у надокнади.

"Можеш да примиш гол, дешава се. Али ако не ствараш шансе, онда си у проблему. Једину праву прилику коју смо направили је била она у 93. минуту. И из ње смо морали да поентирамо. Не кривим ја Руиза, нити га било ко криви у клубу. Али ако причамо о позицији у којој се нашао, онда је морао да затресе мрежу. Поготово јер је био дерби", закључио је Мичел Доналд у разговору за "Новости".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар