Iskreni Donald: Htjeli smo pobjedu, a nismo šutnuli na gol!

Holanđanin kritikuje posle poraza od Partizana: "Kad taktički ne budeš tamo gde bi trebalo, onda izgubiš utakmicu".

Fudbal 20.09.2016 | 09:30
Iskreni Donald: Htjeli smo pobjedu, a nismo šutnuli na gol!
Očajno izdanje fudbalera Crvene zvezde u 152. "večitom derbiju" i poraz od Partizana (0:1) teško su pali holandskom vezisti Mičelu Donaldu.

"Srce boli. Malo sam spavao, ozbiljno. Mnogo je bilo andrenalina, motao sam u glavi film meča, razmišljao šta nije bilo dobro. I na kraju je konstatacija ista: nismo mogli da dobijemo jer nismo stvarali šanse, ali nismo smeli da izgubimo", izjavio je zaVečernje novosti.

Holanđanin, ipak, smatra da Partizan nije bio bolji rival.

"Poraz nije bio neizbežan. Ako pogledamo ceo derbi, nismo napravili šansu, ali ni oni nisu imali mnogo prilika. Osim prečke, oni su jedinu pravu šansu pretvorili u gol, a mi svoju nismo. Kad izgubiš derbi u poslednjem minutu, to dosta boli, sve izgleda duplo lošije nego što je zaista i bilo".

Iskusni vezista nije želeo previše da širi priču o uzrocima lošeg izdanja srpskog šampiona.

"Naravno da smo imali ambicije da dobijemo. Ali kad taktički ne budeš tamo gde bi trebalo, onda izgubiš utakmicu. I uvek sve izgleda loše. U prvom delu smo imali kontrolu meča, a u nastavku nismo. Međutim, to je priča za svlačionicu, između stručnog štaba i igrača. Ne za medije", smatra Donald.

O ličnom izdanju, smatra da je mogao bolje, ali i kaže da nije nezadovoljan. Što se tiče saigrača, nije želeo da upire prstom, već smatra da je svaki uspeh ili neuspeh - timski.

"Lako je upirati prst u nekoga i reći mu šta je loše uradio. Ja kažem da je sve do tima, ne do pojedinaca. Imam loš ukus u ustima posle derbija. Ipak, utakmice dobijamo ili gubimo kao tim. Jer, ovo je timski sport. Kao tim nismo uradili ništa, znamo šta je problem i radićemo na tome".

Donald, ipak, nije mogao da ne pomene Džona Ruiza i njegovu šansu za izjednačenje u nadoknadi.

"Možeš da primiš gol, dešava se. Ali ako ne stvaraš šanse, onda si u problemu. Jedinu pravu priliku koju smo napravili je bila ona u 93. minutu. I iz nje smo morali da poentiramo. Ne krivim ja Ruiza, niti ga bilo ko krivi u klubu. Ali ako pričamo o poziciji u kojoj se našao, onda je morao da zatrese mrežu. Pogotovo jer je bio derbi", zaključio je Mičel Donald u razgovoru za "Novosti".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar