Клаудио Браво открио зашто је отишао из Барселоне у Сити...

Нисам се плашио Тер Штегена, али видео сам какви су им планови! Чилеански голман одбио нови уговор у Барселони јер није желео да седи на клупи!

Фудбал 20.09.2016 | 20:00
Клаудио Браво открио зашто је отишао из Барселоне у Сити...
Трансфер у Барселону је за већину играча врхунац каријере и ретки су они који желе да напусте  стадион Камп Ноу. Поготово ако имају битну улогу у екипи и ако су задовољни финансијским делом.  

Један од изузетака је чилеански голман Клаудио Браво. Претходне две године је био стандардан члан Барселоне, оставио утисак сјајног голмана, али је овог лета решио да оде из Барселоне у Манчестер Сити што је многе изненадило. Упркос Барселонином правилу даБраво брани у лигашким мечевима, а његов конкурент Тер Штеген у европским и куп дуелима, Чилеанац је био битан шраф Барсе.

Браво је коначно отворио душу и открио зашто је тако лако решио да Барселону замени Манчестер Ситијем.

„Нисам отишао из Барселоне због Тер Штегена. Искрен да будем, нисам желео да седим на клупи. То није за мене и они су ме разумели. Барселона ми је понудила нови уговор на четири године али сам био искрен према њима и објаснио им неке ствари. Схватио сам какви су планови клуба и намере са мном, због чега нисам желео да потпишем нови уговор и онда седим на клупи“, рекао је Браво.

На Бравову одлуку су вероватно утицали и иступи Марк-Андре Тер-Штегена у медијима. Немац је неколико пута у јавности истицао да је незадовољан што не брани у свим такмичењима за Барселону и спекулисало се о његовом одласку.

„Такве ставри ме не дотичу. То нема везе са мном. Мој посао је да будем што бољи на тренизима и тако вршим притисак на теренера да ми укаже поверење. А после тога да будем на висини задатка на утакмицама. То је једини начин да се избориш за место у тиму“. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар