Klaudio Bravo otkrio zašto je otišao iz Barselone u Siti...

Nisam se plašio Ter Štegena, ali video sam kakvi su im planovi! Čileanski golman odbio novi ugovor u Barseloni jer nije želeo da sedi na klupi!

Fudbal 20.09.2016 | 20:00
Klaudio Bravo otkrio zašto je otišao iz Barselone u Siti...
Transfer u Barselonu je za većinu igrača vrhunac karijere i retki su oni koji žele da napuste  stadion Kamp Nou. Pogotovo ako imaju bitnu ulogu u ekipi i ako su zadovoljni finansijskim delom.  

Jedan od izuzetaka je čileanski golman Klaudio Bravo. Prethodne dve godine je bio standardan član Barselone, ostavio utisak sjajnog golmana, ali je ovog leta rešio da ode iz Barselone u Mančester Siti što je mnoge iznenadilo. Uprkos Barseloninom pravilu daBravo brani u ligaškim mečevima, a njegov konkurent Ter Štegen u evropskim i kup duelima, Čileanac je bio bitan šraf Barse.

Bravo je konačno otvorio dušu i otkrio zašto je tako lako rešio da Barselonu zameni Mančester Sitijem.

„Nisam otišao iz Barselone zbog Ter Štegena. Iskren da budem, nisam želeo da sedim na klupi. To nije za mene i oni su me razumeli. Barselona mi je ponudila novi ugovor na četiri godine ali sam bio iskren prema njima i objasnio im neke stvari. Shvatio sam kakvi su planovi kluba i namere sa mnom, zbog čega nisam želeo da potpišem novi ugovor i onda sedim na klupi“, rekao je Bravo.

Na Bravovu odluku su verovatno uticali i istupi Mark-Andre Ter-Štegena u medijima. Nemac je nekoliko puta u javnosti isticao da je nezadovoljan što ne brani u svim takmičenjima za Barselonu i spekulisalo se o njegovom odlasku.

„Takve stavri me ne dotiču. To nema veze sa mnom. Moj posao je da budem što bolji na trenizima i tako vršim pritisak na terenera da mi ukaže poverenje. A posle toga da budem na visini zadatka na utakmicama. To je jedini način da se izboriš za mesto u timu“. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar