Божинов: Каква тактика! Дао бих живот за Марка Николића!

“Да ми каже: Божо, морамо у рат, ја бих рекао: Добро, шефе, идемо у рат“, каже нападач Партизана.

Фудбал 20.09.2016 | 18:00
Божинов: Каква тактика! Дао бих живот за Марка Николића!
Коначно осмеси у "Земунелу". Није их било много од почетка сезоне, обележене раном елиминацијом из Европе, посртањима у првенству, неуспелим изборима за председника, али на лицима фудбалера Партизана нацртао их је – Марко Николић.

Тако кажу сами црно-бели, апострофирајући улогу шефа стручног штаба у победи над Црвеном звездом.

"Ово је била апослутна победа тактике! Радио сам са доста тренера током каријере, али овакву посвећеност до детаља какву је демонстрирао наш стратег мало ко поседује. Николић је направио такву поставку игре да нам Звезда није створила прилику. Говорим о оним правим приликама, не кад шутнеш са 20-25 метара", прича за МОЗЗАРТ Спорт Валери Божинов.

Нападач и најбољи стрелац црно-белих је у дербију на неки начин жртвован, јер је уместо на својој природној позицији, играо за нијансу повученије. Није био опасан по гол, али је омогућио домаћину да има опцију више на средини терена.

"То је Николић тражио од мене. И ја сам, као професионалац, само испунио његове захтеве. Каква је то тактика била, како нас је шеф само мотивисао. После његових упутстава нисмо могли да изгубимо, није било шансе. Човек је толико променио амбијент у екипи да бих ја за њега живот дао. Напишите слободно, живот дајем за Николића. Да каже: ’Божо, морамо у рат’, ја бих рекао: ’Добро, шефе, идемо у рат’. Кад тако поставите ствари, онда је најмањи проблем да играте мало повученије, као што је био случај са мном".

Партизан (16 бодова) и даље  је у заостатку за Звездом (22), али је невоља што се испред њега налазе нишки Раднички (17) и што Суперлига има новог лидера, Војводину (23).

"Ништа нисмо направили победом у дербију осим што се за нијансу лакше дише у клубу. Још морамо доста тога да радимо. Ово нам је само да ухватимо залет. Прво да успешно почнемо одбрану Купа Србије, па да добијемо Металац... Полако, идемо корак по корак, али са Николићем је све могуће", уверава Валери Божинов.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар