Božinov: Kakva taktika! Dao bih život za Marka Nikolića!

“Da mi kaže: Božo, moramo u rat, ja bih rekao: Dobro, šefe, idemo u rat“, kaže napadač Partizana.

Fudbal 20.09.2016 | 18:00
Božinov: Kakva taktika! Dao bih život za Marka Nikolića!
Konačno osmesi u "Zemunelu". Nije ih bilo mnogo od početka sezone, obeležene ranom eliminacijom iz Evrope, posrtanjima u prvenstvu, neuspelim izborima za predsednika, ali na licima fudbalera Partizana nacrtao ih je – Marko Nikolić.

Tako kažu sami crno-beli, apostrofirajući ulogu šefa stručnog štaba u pobedi nad Crvenom zvezdom.

"Ovo je bila aposlutna pobeda taktike! Radio sam sa dosta trenera tokom karijere, ali ovakvu posvećenost do detalja kakvu je demonstrirao naš strateg malo ko poseduje. Nikolić je napravio takvu postavku igre da nam Zvezda nije stvorila priliku. Govorim o onim pravim prilikama, ne kad šutneš sa 20-25 metara", priča za MOZZART Sport Valeri Božinov.

Napadač i najbolji strelac crno-belih je u derbiju na neki način žrtvovan, jer je umesto na svojoj prirodnoj poziciji, igrao za nijansu povučenije. Nije bio opasan po gol, ali je omogućio domaćinu da ima opciju više na sredini terena.

"To je Nikolić tražio od mene. I ja sam, kao profesionalac, samo ispunio njegove zahteve. Kakva je to taktika bila, kako nas je šef samo motivisao. Posle njegovih uputstava nismo mogli da izgubimo, nije bilo šanse. Čovek je toliko promenio ambijent u ekipi da bih ja za njega život dao. Napišite slobodno, život dajem za Nikolića. Da kaže: ’Božo, moramo u rat’, ja bih rekao: ’Dobro, šefe, idemo u rat’. Kad tako postavite stvari, onda je najmanji problem da igrate malo povučenije, kao što je bio slučaj sa mnom".

Partizan (16 bodova) i dalje  je u zaostatku za Zvezdom (22), ali je nevolja što se ispred njega nalaze niški Radnički (17) i što Superliga ima novog lidera, Vojvodinu (23).

"Ništa nismo napravili pobedom u derbiju osim što se za nijansu lakše diše u klubu. Još moramo dosta toga da radimo. Ovo nam je samo da uhvatimo zalet. Prvo da uspešno počnemo odbranu Kupa Srbije, pa da dobijemo Metalac... Polako, idemo korak po korak, ali sa Nikolićem je sve moguće", uverava Valeri Božinov.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar