Повратак легенде након 15 година? И опет коментатор на клупи Валенсије?!

Марио Кемпес би на Местаљу!

Фудбал 20.09.2016 | 17:30
Повратак легенде након 15 година? И опет коментатор на клупи Валенсије?!
Сваке године канал све дубљи. Шта год урадио нови власник Валенсије Петер Лим као да увек повуче погрешан потез. После ужасног експеримента са Геријем Невилом на клупиПако Ајестеран је деловао као право освежење, али се испоставља да ни он није ауторитет који би могао да извуче славни клуб из дубиозе.

Можда је ипак потребно неко веће име од човека који пре Валенсије није добацио даље од Макабија из Тел Авива или мексичке Сантос Лагуне? Ако је тако, тешко да у Валенсији постоји веће од имена легендарног Аргентинца Марија Кемпеса. А он је више него спреман да се ухвати у коштац с нагомиланим проблемима на Местаљи.

"Забрињавајуће је све ово што се дешава са Валенсијом. Без пројекта и идеја. Сведоци смо чистој фудбалској импотенцији", написао је на Твитеру Кемпес, сада коментатор на телевизијиИ-Ес-Пи-Ен.

Његове речи имају одјек у Валенсији. Једна је од највећих икона клуба. На 184 утакмице за Слепе мишеве постигао је 116 голова. Навијачи вођени страшћу одмах су пожурили да замоле за помоћ надајући се да уз такву величину не могу да иду и неуспеси. Кемпес им је распалио машту.

"Као одговор свима онима који ме питају да ли бих постао тренер Валенсије: да, наравно да бих, свим срцем, само да ме питају", категоричан је Кемпес.

После четири узастопна пораза на старту сезоне свака промена делује добродошла. Међутим, треба имати у виду да Кемпес, један од најбољих нападача у историји фудбала, није баш чувен по тренерским достигнућима. Водио је тимове на егзотичним дестинацијама попут Индонезије, Албаније, Венецуеле и Боливије, а последњи ангажман имао је још далеке 2001. године. Уосталом, сећамо се сви како се завршио последњи Валенсијин покушај да тренерску функцију препусти коментатору? Гери Невил је потрајао четири месеца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар