Povratak legende nakon 15 godina? I opet komentator na klupi Valensije?!

Mario Kempes bi na Mestalju!

Fudbal 20.09.2016 | 17:30
Povratak legende nakon 15 godina? I opet komentator na klupi Valensije?!
Svake godine kanal sve dublji. Šta god uradio novi vlasnik Valensije Peter Lim kao da uvek povuče pogrešan potez. Posle užasnog eksperimenta sa Gerijem Nevilom na klupiPako Ajesteran je delovao kao pravo osveženje, ali se ispostavlja da ni on nije autoritet koji bi mogao da izvuče slavni klub iz dubioze.

Možda je ipak potrebno neko veće ime od čoveka koji pre Valensije nije dobacio dalje od Makabija iz Tel Aviva ili meksičke Santos Lagune? Ako je tako, teško da u Valensiji postoji veće od imena legendarnog Argentinca Marija Kempesa. A on je više nego spreman da se uhvati u koštac s nagomilanim problemima na Mestalji.

"Zabrinjavajuće je sve ovo što se dešava sa Valensijom. Bez projekta i ideja. Svedoci smo čistoj fudbalskoj impotenciji", napisao je na Tviteru Kempes, sada komentator na televizijiI-Es-Pi-En.

Njegove reči imaju odjek u Valensiji. Jedna je od najvećih ikona kluba. Na 184 utakmice za Slepe miševe postigao je 116 golova. Navijači vođeni strašću odmah su požurili da zamole za pomoć nadajući se da uz takvu veličinu ne mogu da idu i neuspesi. Kempes im je raspalio maštu.

"Kao odgovor svima onima koji me pitaju da li bih postao trener Valensije: da, naravno da bih, svim srcem, samo da me pitaju", kategoričan je Kempes.

Posle četiri uzastopna poraza na startu sezone svaka promena deluje dobrodošla. Međutim, treba imati u vidu da Kempes, jedan od najboljih napadača u istoriji fudbala, nije baš čuven po trenerskim dostignućima. Vodio je timove na egzotičnim destinacijama poput Indonezije, Albanije, Venecuele i Bolivije, a poslednji angažman imao je još daleke 2001. godine. Uostalom, sećamo se svi kako se završio poslednji Valensijin pokušaj da trenersku funkciju prepusti komentatoru? Geri Nevil je potrajao četiri meseca.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar