Коначно завршен четврти павиљон

Коначно је отворен четврти павиљон за смјештај студената у Бањалуци. Случајно или не, али усред предизборне кампање, а прича око четвртог павиљона траје дуже од пет година.

Република Српска 19.09.2016 | 22:16
Коначно завршен четврти павиљон
Четврти павиљон за смјештај студената у Студентском центру "Никола Тесла" у Бањалуци коштао је око осам милиона марака, а прича о градњи трајала је дуже од пет година.

Нови павиљон имаће смјештајни капацитет од 280 кревета.

Павиљон су свечано отворили ректор бањалучког Универзитета и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је истакао значај
новог павиљона. Завршетак градње показао је, тврди Додик, да Српска може да се избори са оваквим пројектима. Отварању павиљона није присуствовао министар просвјете Републике Српске Дане Малешевић. Малешевић је неколико дана раније посјетио завршени павиљон.

Због четвртог павиљона својевремено је оставку на мјесто министра просвјете дао, па након инсистирања Александра Џомбића тадашењег премијера повукао Антон Касиповић. Касиповић је то у јулу 2012. учинио због пробијања рокова за почетак градње павиљона.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

неко

19.09.2016 21:54

Страсно да нема ни једног коментара о овоме, свака цаст за ово, нигдје у окрузењу студенти немају бољи смјестај од овога..

ОДГОВОРИТЕ