Konačno završen četvrti paviljon

Konačno je otvoren četvrti paviljon za smještaj studenata u Banjaluci. Slučajno ili ne, ali usred predizborne kampanje, a priča oko četvrtog paviljona traje duže od pet godina.

Republika Srpska 19.09.2016 | 22:16
Konačno završen četvrti paviljon
Četvrti paviljon za smještaj studenata u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjaluci koštao je oko osam miliona maraka, a priča o gradnji trajala je duže od pet godina.

Novi paviljon imaće smještajni kapacitet od 280 kreveta.

Paviljon su svečano otvorili rektor banjalučkog Univerziteta i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je istakao značaj
novog paviljona. Završetak gradnje pokazao je, tvrdi Dodik, da Srpska može da se izbori sa ovakvim projektima. Otvaranju paviljona nije prisustvovao ministar prosvjete Republike Srpske Dane Malešević. Malešević je nekoliko dana ranije posjetio završeni paviljon.

Zbog četvrtog paviljona svojevremeno je ostavku na mjesto ministra prosvjete dao, pa nakon insistiranja Aleksandra Džombića tadašenjeg premijera povukao Anton Kasipović. Kasipović je to u julu 2012. učinio zbog probijanja rokova za početak gradnje paviljona.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

neko

19.09.2016 21:54

Strasno da nema ni jednog komentara o ovome, svaka cast za ovo, nigdje u okruzenju studenti nemaju bolji smjestaj od ovoga..

ODGOVORITE