Анализа: Томићеве резерве постале су Николићеви побједници!

Фудбал је чудна игра у којој је пут од отписаног до хероја врло кратак. Доласком Марка Николића на место тренера Партизана, многи играчи црно-белих су поново продисали.

Фудбал 19.09.2016 | 23:15
Анализа: Томићеве резерве постале су Николићеви побједници!
Иван Томић је форсирао један систем игре, док је филозофија Марка Николића потпуно другачија. Кошмаран почетак сезоне коштао је клупе младог стручњака. Одласком Томића, многима у Партизану је лакнуло. Неки играчи су били миљама далеко од првог тима, али сада се све променило.

Марко Николић је решио да раздрма екипу... И онима који се не разумеју у фудбал и који игру на зеленом терену посматрају лаички потпуно је јасно да су промене биле неопходне. Елиминација од Заглебља, па лош старт у домаћем првенству натерали су Томића да поднесе оставку.

Код њега су ови играчи били вишак, а за Николића су важан део тима.

1. Марко Јевтовић

Тихи херој вечитог дербија, до последњег дана прелазног рока није био ни лиценциран за Суперлигу. Био је на излазним вратима Партизана, а онда се преко ноћи све променило. Везао је две утакмице у стартној постави и показао да на њега може озбиљно да се рачуна.

- Код Томића се нисам уклапао, сада сам добио прилику и трудим се да је искористим - поручио је Јевтовић после победе над Звездом.

2. Филип Кљајић

Марко Николић га је довео у Партизан још током првог мандата у Хумској и било је потпуно јасно да ће свом ученику из Рада указати шансу. Шаранов је отишао у иностранство, а Кљајић је добио прилику да покаже шта зна. На дербију није имао много посла, али на крају ће остати податак да је успео да сачува мрежу. Пред Кљајићем ће тек бити искушења. „Јединица“ Партизана је изузетно тешка.

3. Ален Стевановић

Квалитет никад није био споран, али нешто није штимало... Друго полувреме у вечитом дербију је његова можда и најбоља партија у црно-белом дресу. Марко Николић му је указао шансу и није погрешио. Стевановић је константно пробијао одбрану ривала. Код Томића скоро да није ни добијао прилику, можда је време да бивши Мурињов ученик покаже да није фудбалски просек.

4. Грегор Балажиц

Свануло је Грегору Балажицу одласком Ивана Томића. Играо је на припремама, био прва опција на позицији штопера, а онда је нестао. Само је склоњен у страну. Стигао је Николић и Балажиц се вратио у први тим. Повреда је прошлост и, у тандему с младим Миленковићем, Словенац изгледа солидно.

- Томић ме је без речи склонио, рекао ми је да рачуна на мене, а онда ме је без речи прецртао - објаснио је Балажиц.

5. Немања Милетић

Иван Томић је на позицији левог бека у први план стављао Мирослава Богосавца. Новајлија из Јавора Немања Милетић уопште није добио прилику. Тек доласком Николића усталио се у први тим. Марко му је указао шансу и није погрешио, Милетић игра на високом нивоу.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар