Analiza: Tomićeve rezerve postale su Nikolićevi pobjednici!

Fudbal je čudna igra u kojoj je put od otpisanog do heroja vrlo kratak. Dolaskom Marka Nikolića na mesto trenera Partizana, mnogi igrači crno-belih su ponovo prodisali.

Fudbal 19.09.2016 | 23:15
Analiza: Tomićeve rezerve postale su Nikolićevi pobjednici!
Ivan Tomić je forsirao jedan sistem igre, dok je filozofija Marka Nikolića potpuno drugačija. Košmaran početak sezone koštao je klupe mladog stručnjaka. Odlaskom Tomića, mnogima u Partizanu je laknulo. Neki igrači su bili miljama daleko od prvog tima, ali sada se sve promenilo.

Marko Nikolić je rešio da razdrma ekipu... I onima koji se ne razumeju u fudbal i koji igru na zelenom terenu posmatraju laički potpuno je jasno da su promene bile neophodne. Eliminacija od Zagleblja, pa loš start u domaćem prvenstvu naterali su Tomića da podnese ostavku.

Kod njega su ovi igrači bili višak, a za Nikolića su važan deo tima.

1. Marko Jevtović

Tihi heroj večitog derbija, do poslednjeg dana prelaznog roka nije bio ni licenciran za Superligu. Bio je na izlaznim vratima Partizana, a onda se preko noći sve promenilo. Vezao je dve utakmice u startnoj postavi i pokazao da na njega može ozbiljno da se računa.

- Kod Tomića se nisam uklapao, sada sam dobio priliku i trudim se da je iskoristim - poručio je Jevtović posle pobede nad Zvezdom.

2. Filip Kljajić

Marko Nikolić ga je doveo u Partizan još tokom prvog mandata u Humskoj i bilo je potpuno jasno da će svom učeniku iz Rada ukazati šansu. Šaranov je otišao u inostranstvo, a Kljajić je dobio priliku da pokaže šta zna. Na derbiju nije imao mnogo posla, ali na kraju će ostati podatak da je uspeo da sačuva mrežu. Pred Kljajićem će tek biti iskušenja. „Jedinica“ Partizana je izuzetno teška.

3. Alen Stevanović

Kvalitet nikad nije bio sporan, ali nešto nije štimalo... Drugo poluvreme u večitom derbiju je njegova možda i najbolja partija u crno-belom dresu. Marko Nikolić mu je ukazao šansu i nije pogrešio. Stevanović je konstantno probijao odbranu rivala. Kod Tomića skoro da nije ni dobijao priliku, možda je vreme da bivši Murinjov učenik pokaže da nije fudbalski prosek.

4. Gregor Balažic

Svanulo je Gregoru Balažicu odlaskom Ivana Tomića. Igrao je na pripremama, bio prva opcija na poziciji štopera, a onda je nestao. Samo je sklonjen u stranu. Stigao je Nikolić i Balažic se vratio u prvi tim. Povreda je prošlost i, u tandemu s mladim Milenkovićem, Slovenac izgleda solidno.

- Tomić me je bez reči sklonio, rekao mi je da računa na mene, a onda me je bez reči precrtao - objasnio je Balažic.

5. Nemanja Miletić

Ivan Tomić je na poziciji levog beka u prvi plan stavljao Miroslava Bogosavca. Novajlija iz Javora Nemanja Miletić uopšte nije dobio priliku. Tek dolaskom Nikolića ustalio se u prvi tim. Marko mu je ukazao šansu i nije pogrešio, Miletić igra na visokom nivou.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar