ЕЛ: Фајнал фор 2017. у Истанбулу?

Турски новинар Јусуф Ербој објавио је да ће завршни турнир Евролиге "99,9 одсто" бити одржан у дворани "Синан Ердем".

Кошарка 20.09.2016 | 15:15
ЕЛ: Фајнал фор 2017. у Истанбулу?
Берлин и Мадрид били су домаћини претходна два Фајнал фора Евролиге после пауза од по седам година.

Ако буде потврђена информација турског новинара Јусуфа Ербоја, коју су пренели релевантни кошаркашки портали, између два завршна турнира Евролиге у Истанбулу проћи ће тек пола деценије!

Дворана "Синан Ердем", у којој је Олимпијакос 2012. шокирао ЦСКА и освојио другу титулу у историји - обе под вођством Душана Ивковића - према истом извору би поново требало да буде поприште полуфиналних и финалне утакмице.

Подсетимо да је први човек Евролиге Ђорди Бертомеу пролетос у Берлину рекао да је Београд кандидат за организацију Ф4 турнира 2017, заједно са пет неименованих градова из Литваније, Русије, Чешке, Турске и Француске.

Градоначелник Синиша Мали пре тога је Бертомеуу послао писмо у коме је изразио спремност да главни град Србије буде домаћин најбољим европским тимовима, али тек 2018. или 2019. године.

Одлука о организатору наредног Фајнал фора обично бива саопштена годину дана раније. Овог пута је она пролонгирана за крај јуна, али је и тај рок "дебело" пробијен.

Како МОНДО сазнаје од својих извора у Турској, Истанбул је све време био "први пик" челника Евролиге, али је процес доделе домаћинства "замрзнут" због терористичких напада, а онда и покушаја војног пуча у јулу.

Нова сезона у елитном такмичењу почиње 12. октобра, мечом Реал - Олимпијакос, а регуларни део ће услед промене формата (16 тимова, двоструки бод-систем) трајати чак до 7. априла. Након тога следи четвртфинале (плеј-оф серије до три победе) и половином маја Фајнал фор.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар