EL: Fajnal for 2017. u Istanbulu?

Turski novinar Jusuf Erboj objavio je da će završni turnir Evrolige "99,9 odsto" biti održan u dvorani "Sinan Erdem".

Košarka 20.09.2016 | 15:15
EL: Fajnal for 2017. u Istanbulu?
Berlin i Madrid bili su domaćini prethodna dva Fajnal fora Evrolige posle pauza od po sedam godina.

Ako bude potvrđena informacija turskog novinara Jusufa Erboja, koju su preneli relevantni košarkaški portali, između dva završna turnira Evrolige u Istanbulu proći će tek pola decenije!

Dvorana "Sinan Erdem", u kojoj je Olimpijakos 2012. šokirao CSKA i osvojio drugu titulu u istoriji - obe pod vođstvom Dušana Ivkovića - prema istom izvoru bi ponovo trebalo da bude poprište polufinalnih i finalne utakmice.

Podsetimo da je prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu proletos u Berlinu rekao da je Beograd kandidat za organizaciju F4 turnira 2017, zajedno sa pet neimenovanih gradova iz Litvanije, Rusije, Češke, Turske i Francuske.

Gradonačelnik Siniša Mali pre toga je Bertomeuu poslao pismo u kome je izrazio spremnost da glavni grad Srbije bude domaćin najboljim evropskim timovima, ali tek 2018. ili 2019. godine.

Odluka o organizatoru narednog Fajnal fora obično biva saopštena godinu dana ranije. Ovog puta je ona prolongirana za kraj juna, ali je i taj rok "debelo" probijen.

Kako MONDO saznaje od svojih izvora u Turskoj, Istanbul je sve vreme bio "prvi pik" čelnika Evrolige, ali je proces dodele domaćinstva "zamrznut" zbog terorističkih napada, a onda i pokušaja vojnog puča u julu.

Nova sezona u elitnom takmičenju počinje 12. oktobra, mečom Real - Olimpijakos, a regularni deo će usled promene formata (16 timova, dvostruki bod-sistem) trajati čak do 7. aprila. Nakon toga sledi četvrtfinale (plej-of serije do tri pobede) i polovinom maja Fajnal for.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar