Џои Бартон - гдје је он, ту су и проблеми!

Нови испад енглеског фудбалера, због којег га је његов садашњи клуб Глазгов Ренџерс, суспендовао на три недеље! Казна изречена два дана пред излазак његове аутобиографске књиге.

Фудбал 20.09.2016 | 12:00
Џои Бартон - гдје је он, ту су и проблеми!
Џои Бартон је постао синоним за фудбалере који имају кратак фитиљ. Благо речено.

Овај 34-годишњи енглески фудбалер ће ускоро, за који дан (у среду), објавити дуго очекивану и најављивану аутобиографију "Но Нонсенсе". За ову књигу влада велико интересовање, јер многи желе да, вођени Бартоном, завире у фудбалске свлачионице, али и затворске ћелије, с обзиром на то да је својевремено, због инцидента у Ливерпулу, био осуђен на затворску казну од 77 дана.

Да је сачекао још мало, могао је да дода поглавље - Глазгов Ренџерс. Бартон је готово у сваком клубу у којем је играо, а променио их је прилично, направио бар један екцес што на терену, што ван терена, што против саиграча, што против ривала, судија...

 Играо је за Манчестер сити, Њукасл, Квинс Парк Ренџерс, Марсеј, прошлу сезону провео је у Барнлију, а од ове је у Глазгов Ренџерсу. И већ је успео да добије суспензију и то унутар клуба!

Он је пре неколико дана на тренингу имао жесток вербални сукоб са саиграчем Ендијем Холидејом, да би му клуб данас изрекао тронедељну суспензију!

Тренер Ренџерса Марк Варбартон није желео да каже да ли ће Бартон добијати плату током суспензије, рекавши само да од играча тражи да поштују једни друге, клуб, навијаче...

"Немам проблем када играч искаже своје мишљење, свако може да дође у моју канцеларију. Али, одређена понашања клуб не може и неће да трпи и ово је јасна порука свима", рекао је тренер "полицајаца".

Инцидент међу играчима Ренџерса догодио се који дан после дебакла у дербију против Селтика (1:5), а Бартон је признао да је "прешао границу" и извинио се и клубу и навијачима. Додао је, међутим, и да не сматра да је било неопходно да буде удаљен и са тренинга.

Пар сати након што је објавио извињење, Бартон је на свом Тwиттер налогу написао твит и врло брзо га обрисао. У њему је писало: "Кад се неко извини, не мора нужно да значи да је погрешио и да је друга страна у праву. То значи да поштујете односе и вредности више него свој его".

Наредног дана Бартон је гостовао на једном радију, где је рекао да је клуб њега послао кући, а другог учесника инцидента - Халидеја - није, као и да је имао "отворен разговор са тренером".

Своју суспензију је назвао "чудном и прогрешном" и рекао да не види због чега би требало да се извињава, јер није урадио ништа погрешно.

Бартон је дошао у Ренџерс овог лета, потписавши двогодишњи уговор, иако је имао понуду Барнлија да остане у том клубу.

Навијачи већ коментаришу да Бартон то није случајно урадио, већ смишљено да би повећао интересовање пред излазак своје аутобиографије.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар