Džoi Barton - gdje je on, tu su i problemi!

Novi ispad engleskog fudbalera, zbog kojeg ga je njegov sadašnji klub Glazgov Rendžers, suspendovao na tri nedelje! Kazna izrečena dva dana pred izlazak njegove autobiografske knjige.

Fudbal 20.09.2016 | 12:00
Džoi Barton - gdje je on, tu su i problemi!
Džoi Barton je postao sinonim za fudbalere koji imaju kratak fitilj. Blago rečeno.

Ovaj 34-godišnji engleski fudbaler će uskoro, za koji dan (u sredu), objaviti dugo očekivanu i najavljivanu autobiografiju "No Nonsense". Za ovu knjigu vlada veliko interesovanje, jer mnogi žele da, vođeni Bartonom, zavire u fudbalske svlačionice, ali i zatvorske ćelije, s obzirom na to da je svojevremeno, zbog incidenta u Liverpulu, bio osuđen na zatvorsku kaznu od 77 dana.

Da je sačekao još malo, mogao je da doda poglavlje - Glazgov Rendžers. Barton je gotovo u svakom klubu u kojem je igrao, a promenio ih je prilično, napravio bar jedan ekces što na terenu, što van terena, što protiv saigrača, što protiv rivala, sudija...

 Igrao je za Mančester siti, Njukasl, Kvins Park Rendžers, Marsej, prošlu sezonu proveo je u Barnliju, a od ove je u Glazgov Rendžersu. I već je uspeo da dobije suspenziju i to unutar kluba!

On je pre nekoliko dana na treningu imao žestok verbalni sukob sa saigračem Endijem Holidejom, da bi mu klub danas izrekao tronedeljnu suspenziju!

Trener Rendžersa Mark Varbarton nije želeo da kaže da li će Barton dobijati platu tokom suspenzije, rekavši samo da od igrača traži da poštuju jedni druge, klub, navijače...

"Nemam problem kada igrač iskaže svoje mišljenje, svako može da dođe u moju kancelariju. Ali, određena ponašanja klub ne može i neće da trpi i ovo je jasna poruka svima", rekao je trener "policajaca".

Incident među igračima Rendžersa dogodio se koji dan posle debakla u derbiju protiv Seltika (1:5), a Barton je priznao da je "prešao granicu" i izvinio se i klubu i navijačima. Dodao je, međutim, i da ne smatra da je bilo neophodno da bude udaljen i sa treninga.

Par sati nakon što je objavio izvinjenje, Barton je na svom Twitter nalogu napisao tvit i vrlo brzo ga obrisao. U njemu je pisalo: "Kad se neko izvini, ne mora nužno da znači da je pogrešio i da je druga strana u pravu. To znači da poštujete odnose i vrednosti više nego svoj ego".

Narednog dana Barton je gostovao na jednom radiju, gde je rekao da je klub njega poslao kući, a drugog učesnika incidenta - Halideja - nije, kao i da je imao "otvoren razgovor sa trenerom".

Svoju suspenziju je nazvao "čudnom i progrešnom" i rekao da ne vidi zbog čega bi trebalo da se izvinjava, jer nije uradio ništa pogrešno.

Barton je došao u Rendžers ovog leta, potpisavši dvogodišnji ugovor, iako je imao ponudu Barnlija da ostane u tom klubu.

Navijači već komentarišu da Barton to nije slučajno uradio, već smišljeno da bi povećao interesovanje pred izlazak svoje autobiografije.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar