Џенкинс: Написао сам само ''Црвена звезда''!

Американац објаснио како је други пут потписао за црвено-беле. О улози плејмејкера: "Надам се да нећу дуго то играти"

Кошарка 20.09.2016 | 15:45
Џенкинс: Написао сам само ''Црвена звезда''!
Американац Чарлс Џенкинс креће у своју трећу сезону у дресу Црвене звезде мтс - прву у повратничког улози.

На промоцији новог тима и дреса црвено-белих, у склопу "Медиа Даy-а" Евролиге, искусни бек био је један од траженијих саговорника. Неколико пута је откривао како се овог лета вратио из Италије у Србију, где је играо две године.

"На крају прошле сезоне, представници Милана и ја смо одлучили да се разиђемо. Постојала је шанса да се вратим овде, сви знају колико волим Београд и колико радо волим људе овде и од првог момента нисам ни размишљао о било чему другом. Чим се сезона завршила само сам агенту послао поруку 'Црвена звезда' и пар недеља или месец касније стигла је понуда. Нисам хтео било где другде", рекао је Американац, без жеље да говори о наводима да је накнадно стигао на припреме због клупског дуга према њему.

Упитан да ли је спреман да изнесе терет организације игре и наступа на позицији плејмејкера, уз осмех одговара да се нада да неће то дуго играти.

"Надам се да нећу превише (бити плејмејкер)... Јовке је сјајан плејмејкер, доказао се прошле сезоне и не планирам да играм дуго на тој позицији. Бићу подршка и кад му буде потребно, ускочићу, али потпуно смо другачији играчи".

На констатацију да га чека улога једног од лидера, Џенкинс одговара да је "само један од играча" у екипи.

"Не разликујем се од осталих. Сви су способни да имају добру утакмицу, да користе шансу.... Прошле године нисам имао исте прилике као у Звезди, био сам више дефанзиван играч. У нападу сам користио отворене шутеве кад сам их добијао, али Милано је увек пун играча који су изводили акције, а неки су морали да се жртвују за добро тима. Ја сам то радио, кошарка је тимски спорт, али мораш да гледаш и себе...".

"Самопоуздање ми је исто као и када сам био овде и то је био један од важних разлога, уз однос са менаџментом, са саиграчима, са члановима стручног штаба... Знао сам да се враћам у улогу у коју сам навикао. Добро је бити овде, са сазнањем да ћу улазити у утакмице са више самопоуздања него прошле године", додао је Џенкинс.

Као што је остао у контакту са играчима, пратио је из иностранства Звезду и из навијачког угла. Фанови су му неретко писали на Тwиттеру, позивали га да се врати и сазнао је како изгледа пратити црвено-беле и из њиховог угла.

"Сада имам мало више искуства и знам шта да очекујем. Сећам се прве утакмице, играли смо против Радничког, није била евролигашка атмосфера, али било је много навијача и памтим да сам био одушевљен, хтео сам да увек пружим најбоље. Прошле године сам седео и гледао као навијач и схватио колики утицај имају... Биће одлично гледати их, осетити енергију, атмосферу око Арене, а истовремено ћу и играти на паркету", подвукао је Американац.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар