Dženkins: Napisao sam samo ''Crvena zvezda''!

Amerikanac objasnio kako je drugi put potpisao za crveno-bele. O ulozi plejmejkera: "Nadam se da neću dugo to igrati"

Košarka 20.09.2016 | 15:45
Dženkins: Napisao sam samo ''Crvena zvezda''!
Amerikanac Čarls Dženkins kreće u svoju treću sezonu u dresu Crvene zvezde mts - prvu u povratničkog ulozi.

Na promociji novog tima i dresa crveno-belih, u sklopu "Media Day-a" Evrolige, iskusni bek bio je jedan od traženijih sagovornika. Nekoliko puta je otkrivao kako se ovog leta vratio iz Italije u Srbiju, gde je igrao dve godine.

"Na kraju prošle sezone, predstavnici Milana i ja smo odlučili da se raziđemo. Postojala je šansa da se vratim ovde, svi znaju koliko volim Beograd i koliko rado volim ljude ovde i od prvog momenta nisam ni razmišljao o bilo čemu drugom. Čim se sezona završila samo sam agentu poslao poruku 'Crvena zvezda' i par nedelja ili mesec kasnije stigla je ponuda. Nisam hteo bilo gde drugde", rekao je Amerikanac, bez želje da govori o navodima da je naknadno stigao na pripreme zbog klupskog duga prema njemu.

Upitan da li je spreman da iznese teret organizacije igre i nastupa na poziciji plejmejkera, uz osmeh odgovara da se nada da neće to dugo igrati.

"Nadam se da neću previše (biti plejmejker)... Jovke je sjajan plejmejker, dokazao se prošle sezone i ne planiram da igram dugo na toj poziciji. Biću podrška i kad mu bude potrebno, uskočiću, ali potpuno smo drugačiji igrači".

Na konstataciju da ga čeka uloga jednog od lidera, Dženkins odgovara da je "samo jedan od igrača" u ekipi.

"Ne razlikujem se od ostalih. Svi su sposobni da imaju dobru utakmicu, da koriste šansu.... Prošle godine nisam imao iste prilike kao u Zvezdi, bio sam više defanzivan igrač. U napadu sam koristio otvorene šuteve kad sam ih dobijao, ali Milano je uvek pun igrača koji su izvodili akcije, a neki su morali da se žrtvuju za dobro tima. Ja sam to radio, košarka je timski sport, ali moraš da gledaš i sebe...".

"Samopouzdanje mi je isto kao i kada sam bio ovde i to je bio jedan od važnih razloga, uz odnos sa menadžmentom, sa saigračima, sa članovima stručnog štaba... Znao sam da se vraćam u ulogu u koju sam navikao. Dobro je biti ovde, sa saznanjem da ću ulaziti u utakmice sa više samopouzdanja nego prošle godine", dodao je Dženkins.

Kao što je ostao u kontaktu sa igračima, pratio je iz inostranstva Zvezdu i iz navijačkog ugla. Fanovi su mu neretko pisali na Twitteru, pozivali ga da se vrati i saznao je kako izgleda pratiti crveno-bele i iz njihovog ugla.

"Sada imam malo više iskustva i znam šta da očekujem. Sećam se prve utakmice, igrali smo protiv Radničkog, nije bila evroligaška atmosfera, ali bilo je mnogo navijača i pamtim da sam bio oduševljen, hteo sam da uvek pružim najbolje. Prošle godine sam sedeo i gledao kao navijač i shvatio koliki uticaj imaju... Biće odlično gledati ih, osetiti energiju, atmosferu oko Arene, a istovremeno ću i igrati na parketu", podvukao je Amerikanac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar