Референдум или изборно надметање у Српској

И док се техничке припреме за одржавање референдума приводе крају, политичка препуцавања се захуктавају. Да ли је референдумска кампања, уствари, постала предизборно надметање?

Република Српска 19.09.2016 | 19:42
Референдум или изборно надметање у Српској
Ко о чему, Додик о референдуму! Тако је данас поручио амбасадорима западних земаља да је крајње вријеме да престану да се мијешају у унутрашња питања земље у којој се налазе.

"Очигледно је да су се амбасадори западних земаља умртвили у БиХ и да им треба нека врста игре, па су сада ово искористили да се укључе на најгори могући начин. Крајње је вријеме да се амбасадори престану мијешати у унутрашње ствари земље у којој се налазе, како год она изгледала, па макар и оваква каква је БиХ”, рекао је Додик. 

Он је оцијенио да је Уставни суд БиХ укључио све елементе политичког одлучивања и да ради по налогу предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића, под притиском одређених амбасада у Сарајеву.

“То да је имало везе с правом не би се ни дошло у ситуацију да се одлучује на овај начин. Ово је неуспјешна земља и нема шансе да успије докле год људи у БиХ не сједну и не договоре се о томе шта може да буде БиХ, без могућности да се унутра укључе страни амбасадори, без обзира одакле долазе”, поручио је предсједник Републике Српске.

Осим варница на релацији Додик – међународна заједница, референдум је ватре запалио и на унутрашњем плану! Након што је јуче Милорад Додик  отровном стријелом гађао лидера СДС-а Младена Босића, назвавши га “неурачунљивим”, на увреде дужан није остао ни потпредсједник СДС-а, Огњен Тадић.

“Увреде које долазе од Милорада Додика нису никаква новост. Он има обичај да вријеђа и своје политичке партнере, а и своје политичке супарнике. Када је већ отворио ту тему, која је везана за неурачунљивост, недавно је Додиков адвокат због судског процеса донио љекарски налаз да Додик има душевне поремећаје”, рекао је Тадић и додао да то доста објашњава Додикову политику и стање у којем се Република Српска налази, посебно у свјетлу посљедњих догађаја.

Он је казао да би волио да и Додикови “супарници из федералног Сарајева посјете доктора и виде у каквом су стању”.

“То што раде и једна и друга страна – довешће до велике несреће, уколико им народ допусти да га поведу тим путем”, закључио је Тадић.

Уз сва политичка трвења, чују се и гласови да је референдум бесмислен.

“Због јефтиних политичких поена Додик је расписао приватни референдум. Највећу штету од овог референдума имаће грађани Републике Српске. `Нанишањен`је и Александар Вучић и његова власт у Србији. И они ће од овога имати велику штету, јер Додик, не знам из којих разлога, жели да напакости Александру Вучићу и његовој власти. Народ треба да мисли својом главом”,  мишљења је бијељински адвокат Мирко Благојевић.

Својом или туђом главом, народ ће одлучивати на референдуму. Семафор је упаљен и ситно броји... Баш као и многи грађани кад отворе новчаник...



(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Окер

19.09.2016 18:03

Сви на референдум, макар говна јели

ОДГОВОРИТЕ
Name

хулио

19.09.2016 19:26

Једи ти брате,нико ти и небрани....

Name

ре окер

19.09.2016 19:39

Ако ти зафали хране не брини...

Name

Луле

20.09.2016 04:17

Добро се наједи...

Name

Лијевцанин

19.09.2016 18:06

Опозиција у Републици Српској је јединствена у свијету по томе сто зели да никада не додје на власт

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

19.09.2016 18:09

Да ли је Додик могао сањати кад су га странци увели у власт ста це му се десавати ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

19.09.2016 19:31

Ма сањао је Додик паре паре паре гомилу пара један будзет други трећи тендери кредити позајмице банке гомилу пара велику као стог сена! И вилу велику лепу пространу у елитном насељу! И цовек остварио снове! Сад референфум пардон анкета;

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

20.09.2016 04:34

Супер комрнтар

Name

Милокрад

20.09.2016 05:42

Сањам цијелу ноћ да сам жив закопан, погледам у сановник кад оно пише: Бити жив закопан - очекује вас затвор.

ОДГОВОРИТЕ