Referendum ili izborno nadmetanje u Srpskoj

I dok se tehničke pripreme za održavanje referenduma privode kraju, politička prepucavanja se zahuktavaju. Da li je referendumska kampanja, ustvari, postala predizborno nadmetanje?

Republika Srpska 19.09.2016 | 19:42
Referendum ili izborno nadmetanje u Srpskoj
Ko o čemu, Dodik o referendumu! Tako je danas poručio ambasadorima zapadnih zemalja da je krajnje vrijeme da prestanu da se miješaju u unutrašnja pitanja zemlje u kojoj se nalaze.

"Očigledno je da su se ambasadori zapadnih zemalja umrtvili u BiH i da im treba neka vrsta igre, pa su sada ovo iskoristili da se uključe na najgori mogući način. Krajnje je vrijeme da se ambasadori prestanu miješati u unutrašnje stvari zemlje u kojoj se nalaze, kako god ona izgledala, pa makar i ovakva kakva je BiH”, rekao je Dodik. 

On je ocijenio da je Ustavni sud BiH uključio sve elemente političkog odlučivanja i da radi po nalogu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, pod pritiskom određenih ambasada u Sarajevu.

“To da je imalo veze s pravom ne bi se ni došlo u situaciju da se odlučuje na ovaj način. Ovo je neuspješna zemlja i nema šanse da uspije dokle god ljudi u BiH ne sjednu i ne dogovore se o tome šta može da bude BiH, bez mogućnosti da se unutra uključe strani ambasadori, bez obzira odakle dolaze”, poručio je predsjednik Republike Srpske.

Osim varnica na relaciji Dodik – međunarodna zajednica, referendum je vatre zapalio i na unutrašnjem planu! Nakon što je juče Milorad Dodik  otrovnom strijelom gađao lidera SDS-a Mladena Bosića, nazvavši ga “neuračunljivim”, na uvrede dužan nije ostao ni potpredsjednik SDS-a, Ognjen Tadić.

“Uvrede koje dolaze od Milorada Dodika nisu nikakva novost. On ima običaj da vrijeđa i svoje političke partnere, a i svoje političke suparnike. Kada je već otvorio tu temu, koja je vezana za neuračunljivost, nedavno je Dodikov advokat zbog sudskog procesa donio ljekarski nalaz da Dodik ima duševne poremećaje”, rekao je Tadić i dodao da to dosta objašnjava Dodikovu politiku i stanje u kojem se Republika Srpska nalazi, posebno u svjetlu posljednjih događaja.

On je kazao da bi volio da i Dodikovi “suparnici iz federalnog Sarajeva posjete doktora i vide u kakvom su stanju”.

“To što rade i jedna i druga strana – dovešće do velike nesreće, ukoliko im narod dopusti da ga povedu tim putem”, zaključio je Tadić.

Uz sva politička trvenja, čuju se i glasovi da je referendum besmislen.

“Zbog jeftinih političkih poena Dodik je raspisao privatni referendum. Najveću štetu od ovog referenduma imaće građani Republike Srpske. `Nanišanjen`je i Aleksandar Vučić i njegova vlast u Srbiji. I oni će od ovoga imati veliku štetu, jer Dodik, ne znam iz kojih razloga, želi da napakosti Aleksandru Vučiću i njegovoj vlasti. Narod treba da misli svojom glavom”,  mišljenja je bijeljinski advokat Mirko Blagojević.

Svojom ili tuđom glavom, narod će odlučivati na referendumu. Semafor je upaljen i sitno broji... Baš kao i mnogi građani kad otvore novčanik...



(BN televizija)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Oker

19.09.2016 18:03

Svi na referendum, makar govna jeli

ODGOVORITE
Name

hulio

19.09.2016 19:26

Jedi ti brate,niko ti i nebrani....

Name

re oker

19.09.2016 19:39

Ako ti zafali hrane ne brini...

Name

Lule

20.09.2016 04:17

Dobro se najedi...

Name

Lijevcanin

19.09.2016 18:06

Opozicija u Republici Srpskoj je jedinstvena u svijetu po tome sto zeli da nikada ne dodje na vlast

ODGOVORITE
Name

borac

19.09.2016 18:09

Da li je Dodik mogao sanjati kad su ga stranci uveli u vlast sta ce mu se desavati ????

ODGOVORITE
Name

mami

19.09.2016 19:31

Ma sanjao je Dodik pare pare pare gomilu para jedan budzet drugi treći tenderi krediti pozajmice banke gomilu para veliku kao stog sena! I vilu veliku lepu prostranu u elitnom naselju! I covek ostvario snove! Sad referenfum pardon anketa;

ODGOVORITE
Name

Mf

20.09.2016 04:34

Super komrntar

Name

Milokrad

20.09.2016 05:42

Sanjam cijelu noć da sam živ zakopan, pogledam u sanovnik kad ono piše: Biti živ zakopan - očekuje vas zatvor.

ODGOVORITE