Бијељина: Стиже питка вода у Модран

Данас су почели радови на изградњи транспортног цјевовода Нова Јања-Модран, дужине око 3.300 метара, којим ће за два мјесеца бити допремњена питка вода за становнике овог села.

Република Српска 19.09.2016 | 15:47
Бијељина: Стиже питка вода у Модран
"Ово је веома значајан пројекат који је дуго планиран, а да би почели радови чекали смо набавку цијеви које ће омогућити да се на овај цјевовод надовеже и онај који би омогућио да се градском водом снабдијевају насеља Ченгић и дио Сувог Поља. Завршетком цјевовода Нова Јања-Модран, здравом и увијек контролисаном водом за пиће, биће снабдјевено око 375 домаћинстава у Модрану и више неће бити потребе за употребом воде за пиће из индивидуално копаних бунара, са нехигијенском водом", најавио је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.Вриједност ове инвестиције је 320.000 КМ, за шта су средства обезбијеђена у градском буџету. Рок за завршетак радова је шездесет дана.

"Стратешки циљ предузећа 'Водовод и канализација' јесте да свако село у Семберији добије питку воду. Почело је проширење водоводне мреже у селима тзв. 'јужног прстена', а паралелно са тим трудимо се да развијамо и канализациону мрежу, да бисмо заштитили извориште питке воде", истакао је извршни директор предузећа „Водовод и канализација" Дарко Митрић.Предсједник Мјесне заједнице Модран Недељко Млађеновић навео је да је од великог значаја за ово село што ће коначно добити питку воду, јер је велики број мјештана оболио од нефритиса.

"Након прошлогодишњих поплава бунарска вода у Модрану се бактериолошки загадила, а и раније није била хемијски исправна. Због тога велики број мјештана болује од нефиртиса и иде на дијализу", истакао је Млађеновић, изражавајући захвалност градоначелнику Мићићу и Градској управи што ће овај проблем ускоро бити ријешен.