Bijeljina: Stiže pitka voda u Modran

Danas su počeli radovi na izgradnji transportnog cjevovoda Nova Janja-Modran, dužine oko 3.300 metara, kojim će za dva mjeseca biti dopremnjena pitka voda za stanovnike ovog sela.

Republika Srpska 19.09.2016 | 15:47
Bijeljina: Stiže pitka voda u Modran
"Ovo je veoma značajan projekat koji je dugo planiran, a da bi počeli radovi čekali smo nabavku cijevi koje će omogućiti da se na ovaj cjevovod nadoveže i onaj koji bi omogućio da se gradskom vodom snabdijevaju naselja Čengić i dio Suvog Polja. Završetkom cjevovoda Nova Janja-Modran, zdravom i uvijek kontrolisanom vodom za piće, biće snabdjeveno oko 375 domaćinstava u Modranu i više neće biti potrebe za upotrebom vode za piće iz individualno kopanih bunara, sa nehigijenskom vodom", najavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.Vrijednost ove investicije je 320.000 KM, za šta su sredstva obezbijeđena u gradskom budžetu. Rok za završetak radova je šezdeset dana.

"Strateški cilj preduzeća 'Vodovod i kanalizacija' jeste da svako selo u Semberiji dobije pitku vodu. Počelo je proširenje vodovodne mreže u selima tzv. 'južnog prstena', a paralelno sa tim trudimo se da razvijamo i kanalizacionu mrežu, da bismo zaštitili izvorište pitke vode", istakao je izvršni direktor preduzeća „Vodovod i kanalizacija" Darko Mitrić.Predsjednik Mjesne zajednice Modran Nedeljko Mlađenović naveo je da je od velikog značaja za ovo selo što će konačno dobiti pitku vodu, jer je veliki broj mještana obolio od nefritisa.

"Nakon prošlogodišnjih poplava bunarska voda u Modranu se bakteriološki zagadila, a i ranije nije bila hemijski ispravna. Zbog toga veliki broj mještana boluje od nefirtisa i ide na dijalizu", istakao je Mlađenović, izražavajući zahvalnost gradonačelniku Mićiću i Gradskoj upravi što će ovaj problem uskoro biti riješen.