Видео: Одлазак Дијаманта! Збогом и уживај у пензији!

Легенда Панатинаикоса и грчке кошарке Димитрис Дијамантидис опростио се од професионалног бављења кошарком.

Кошарка 19.09.2016 | 22:45
Видео: Одлазак Дијаманта! Збогом и уживај у пензији!
Димитрис Дијамантидис испраћен је овацијама у легенду.

Икони Панатинаикоса у "ОАКА" дворани у Атини у суботу увече приређен је званични опроштајни меч на којем су му играчи, клуб и навијачи захвалили на свему што је урадио у дресу "зелених".

Симболично је повучен дрес Панатинаикоса са бројем 13, који је "Дијамант" носио 12 сезона, и то 13 секунди пре краја првог полувремена опроштајног дуела, који су "зелени" одиграли против московског ЦСКА.



Дијамантидис је успео да задржи сузе у емотивном опроштају од свих, док је Ђорди Бертомеу истакао да је то играч "заувек".

"Драго ми је што се налазим на опроштају оваквог играча. Он је истинска легенда Евролиге и наша лига расла је са њим", изјавио је председник Евролиге.

Колико је Дијамантидис последњих година био важан део Панатинаикоса, најбоље је илустровао власник клуба Димитрис Јанакопулос.

"Овај клуб је изнад свих, али постоји појединац који је то успео и подвукао се навијачима под кожу. Осим бројних трофеја који освојио заувек ћемо памтити колико је деце само због тебе почело да навија за Панатинаикос", поручио је Јанакопулос пред крцатом ОАКА ареном.



Димитрис Дијамантидис рођен је 6. маја 1980. године. Са Панатинаикосом, у који је стигао из Ираклиса 2004. године, освојио је три титуле Евролиге, девет трофеја у грчком шампионату и 10 домаћих купова.

Момак рођен у Касторији током сјајне каријере једном је био МВП Евролиге, два пута биран је за најкориснијег играча Фајнал фора, четири пута био је у најбољем тиму тог такмичења, а побрао је и шест трофеја за најбољег европског дефанзивца.

Са репрезентацијом Грчке освојио је златну медаљу на Европском првенству 2005. године и сребрно одличје годину дана касније на Светском шампионату у Јапану.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар