Video: Odlazak Dijamanta! Zbogom i uživaj u penziji!

Legenda Panatinaikosa i grčke košarke Dimitris Dijamantidis oprostio se od profesionalnog bavljenja košarkom.

Košarka 19.09.2016 | 22:45
Video: Odlazak Dijamanta! Zbogom i uživaj u penziji!
Dimitris Dijamantidis ispraćen je ovacijama u legendu.

Ikoni Panatinaikosa u "OAKA" dvorani u Atini u subotu uveče priređen je zvanični oproštajni meč na kojem su mu igrači, klub i navijači zahvalili na svemu što je uradio u dresu "zelenih".

Simbolično je povučen dres Panatinaikosa sa brojem 13, koji je "Dijamant" nosio 12 sezona, i to 13 sekundi pre kraja prvog poluvremena oproštajnog duela, koji su "zeleni" odigrali protiv moskovskog CSKA.



Dijamantidis je uspeo da zadrži suze u emotivnom oproštaju od svih, dok je Đordi Bertomeu istakao da je to igrač "zauvek".

"Drago mi je što se nalazim na oproštaju ovakvog igrača. On je istinska legenda Evrolige i naša liga rasla je sa njim", izjavio je predsednik Evrolige.

Koliko je Dijamantidis poslednjih godina bio važan deo Panatinaikosa, najbolje je ilustrovao vlasnik kluba Dimitris Janakopulos.

"Ovaj klub je iznad svih, ali postoji pojedinac koji je to uspeo i podvukao se navijačima pod kožu. Osim brojnih trofeja koji osvojio zauvek ćemo pamtiti koliko je dece samo zbog tebe počelo da navija za Panatinaikos", poručio je Janakopulos pred krcatom OAKA arenom.



Dimitris Dijamantidis rođen je 6. maja 1980. godine. Sa Panatinaikosom, u koji je stigao iz Iraklisa 2004. godine, osvojio je tri titule Evrolige, devet trofeja u grčkom šampionatu i 10 domaćih kupova.

Momak rođen u Kastoriji tokom sjajne karijere jednom je bio MVP Evrolige, dva puta biran je za najkorisnijeg igrača Fajnal fora, četiri puta bio je u najboljem timu tog takmičenja, a pobrao je i šest trofeja za najboljeg evropskog defanzivca.

Sa reprezentacijom Grčke osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2005. godine i srebrno odličje godinu dana kasnije na Svetskom šampionatu u Japanu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar