ПЛ: Вотфорд продужио агонију Јунајтеда! Кејн за побједу Тотенхема, првенац ''Светаца''!

Фудбалери Вотфорда савладали су Манчестер јунајтед у првом недељном мечу петог кола енглеске Премијер лиге. Фудбалери Кристал Паласа и Саутемптона остварили су победе у недељним мечевима. Фудбалери Тотенхам савладали су Сандерленд са 1:0 у последњем мечу петог кола Премијер лиге.

Фудбал 19.09.2016 | 08:30
ПЛ: Вотфорд продужио агонију Јунајтеда! Кејн за побједу Тотенхема, првенац ''Светаца''!
’Стршљенови’ су одиграли веома храбро и славили резултатом 3:1, продубивши кризу великана са ’Олд Трафорда’.

Изабраници Жозеа Муриња доживели су и трећи пораз у осам дана – прошле суботе изгубили су у градском дербију од Ситија, потом доживели шок у дуелу са Фејенордом на старту Лиге Европе, пре него што су без плена остали и у Вотфорду.

’Црвени ђаволи’ сада имају девет бодова из пет мечева и налазе се на шестом месту иза Ливерпула, Челсија и Арсенала који имају по бод више, док се Вотфорд попео на осмо место са два бода мање.

Прво полувреме на ’Викариџу’ било је изузетно занимљиво, а тако нешто могло је да се претпостави после уводних неколико минута. У 11. минуту Себастијан Продл био је највиши у скоку, али је његов покушај главом отишао поред стативе.

Није Јунајтеду много било потребно да узврати – десетак минута касније Златан Ибрахимовић покупио је одбитак и послао га далеко изнад пречке.

Иако је тим који води Жозе Мурињо изгледао боље него на гостовању Фејенорду од пре неколико дана, опет је било јасно да противници имају превише слободе и минута у којима контролишу ситуацију на терену.

Највећу прилику на мечу пропустио је Одион Игало, којем је лопта пала у ноге након очајне комуникације Де Хее и Смолинга, али је уместо у празну мрежу, послао два метра поред гола. Сада је ред био да се на другој страни догоде узбуђења – неколико центиметара фалило је да Пол Погба, најскупљи фудбалер свих времена, постигне првенац за ’Црвене ђаволе’ и то на какав начин. Шутирао је са више од 25 метара, савладао Еуреља Гомеша, али је пречка била савезник ’Стршљенова’.

Казна је стигла у 34. минуту након сумњивог старта над Марсијалом на десном боку. Француз је био ошамућен после судара у којем је добио ударац у главу, када је на њега налетео Кабрера, покупивши и лопту и играча. Она се одбила до Јанмата који враћа повратну до усамљеног Капуа, а овај погађа ближи угао и постиже четврти гол од почетка сезоне.

Имали су момци у жутом контролу до краја полувремена, били близу шанси, али њих није било и садржајно полувреме завршено је резултатом 1:0.

Други део игре почео је у нешто споријем ритму – чинило се да ће апатију од четвртка пренети и данас, али су играчи Јунајтеда почели да играју много ангажованије у нападу. Иако нису конкретно претили, стискали су обруч испред казненог простора домачина, а да Вејн Руни није уништио два-три напада очајним центаршутевима, до гола су могли и раније.

Међутим, стигли су изједначења нешто после сата игре, захваљујући комбинацији двојице нападача. Ибрахимовић и Маркус Рашфорд одиграли су дупли пас, Швеђанин је са левог бока центрирао на петерац, лопта је погодила Бехрамија у раме и пала на ногу младом центарфору који из петерца постиже нови гол.

Најбољи играч екипе је на тај начин наставио фантастичну серију – у 23. утакмици стигао је до 10. гола у црвеном дресу, погодивши седми пут у Премијер лиги из само 11 шутева у оквир гола.

Очекивано, почела је офанзива Јунајтеда, па је најближи голу био поново Ибрахимовић, чији ударац главом парадом брани Гомеш. Ушло се у завршницу, а онда је менаџер Вотфорда Валтер Мацари нестварно погодио са изменом. Убацио је Хуана Камила Суњигу уместо Капуа у 82. минуту, а овај му вратио голом после 53 секунде на терену. Перејра је одлично прошао по десној страни, а Колумбијац са неких десетак метара погодио супротни угао.

Тада се потпуно распала игра гостију, омалени крилни нападач је искористио и у последњем минуту изнудио пенал Фелаинија, који Трој Дини закуцава по средини, за фешту на ’Викариџу’.

Фудбалери Кристал Паласа и Саутемптона остварили су победе у недељним мечевима петог кола Премијер лиге.

Палас је декласирао Стоук Сити на Селхурст Парку са 4:1, уз по гол и асистенцију Андроса Таунзенда.

С друге стране, "Свеци" су минималним реузлтатом надиграли Свонси, а победоносни гол постигао је резервиста Чарли Остин у 64. минуту.

Палас је у року од два минута у првих 11 стекао решио меч у Лондону. Прво је Таунзенд проиграо Томкинса за вођство, које је убрзо дуплирао Дан после додавања Панчона.

Домаћин је госте дотукао са још два експресна гола средином другог полувремена, након штио је Мекартур погодио за 3:0, четири минута после Таунзенд је искористио проигравање Келија.

Част гостију је у 94. минуту спасао Марко Арнаутовић почасним голом. Палас је другом узастопном и укупном победом у сезони стигао до седмог бода и осме позиције, док је Стоук остао закуцан на дно табеле са само једним.

Саутемптон је доминирао против гостију из Велса, испромашивали су се Лонг, Дејвис, Ван Дајк, Остин и Ромеу, једну добру прилику имао је и Душан Тадић, да би коначно у 64. минуту Остин покупио одбитак и закуцао лопту у десне рашље.

Саутемптон је први пут славио ове сезоне и престигао Свонси који има бод мање на 15. позицији на табели.

Фудбалери Тотенхам савладали су Сандерленд са 1:0 у последњем мечу петог кола Премијер лиге.

Одлучујући погодак постигао је Хари Кејн у 59. минуту – очајна реакција штопера Ђилобођија, који из два покушаја није успео да укроти не баш тешку лопту, а Кејну је остало времена да је на пет метара од гола смири и рутински пошаље у мрежу.

То је трећи тријумф ’Певаца’ који су и даље непоражени ове сезоне, док ’Црне мачке’ остају на једном боду.

У првом полувремену домаћин је пропустио неколико прилика, најближи голу био је Сон, чији ударац је завршио на пречки, али су и гости врло лако могли да поведу у самој завршници – ударац Пиенара на асистенцију Јанузаја са гол-линије избио је Кајл Вокер.

Наставио се притисак Тотенхема у наставку, најагилнији је и даље био Сон, а онда је Кејн на већ описани начин дао свој други премијерлигашки гол ове сезоне.

До краја меча победа је могла да буде још убедљивија, али је домаћин пропустио неколико шанси, док је на другој страни Јанузај искључен у 90. минуту.

Премијер лига, 5. коло:
Кристал Палас – Стоук Сити 4:1
Томкинс 9, Дан 11, Мекартур 71, Таунзенд 75 – Арнаутовић 90+4
Саутемптон – Свонси Сити 1:0
Остин 64
Вотфорд – Манчестер јунајтед 3:1
Капуе 34, Суњига 83, Дини 90+5п – Рашфорд 62
Тотенхем – Сандерленд 1:0
Кејн 59

субота:
Хал Сити – Арсенал 1:4
Лестер Сити – Бурнли 3:0
Манчестер Сити – Борнмут 4:0
Вест Бромич Албион – Вест Хем 4:2
Евертон – Мидлсборо 3:1

Петак:
Челси – Ливерпул 1:2 (0:2)

Табела:
1. Манчестер сити 5 5 0 0 15:4 15
2. Евертон 5 4 1 0 10:3 13
3. Тотенхем 5 3 2 0 8:2 11
4. Арсенал 5 3 1 1 12:7 10
5. Челси 5 3 1 1 10:6 10
6. Ливерпул 5 3 1 1 11:8 10
7. Манчестер јунајтед 5 3 0 2 8:6 9
8. Кристал Палас 5 2 1 2 7:5 7
9. Вотфорд 5 2 1 2 10:9 7
10. Вест Бромич Албион 5 2 1 2 6:5 7
11. Лестер сити 5 2 1 2 7:7 7
12. Хал сити 5 2 1 2 6:7 7
13. Мидлсборо 5 1 2 2 5:7 5
14. Саутемптон 5 1 2 2 4:6 5
15. Свонси сити 5 1 1 3 4:7 4
16. Бурнли 5 1 1 3 3:8 4
17. Борнмут 5 1 1 3 3:9 4
18. Вест Хем 5 1 0 4 7:13 3
19. Сандерленд 5 0 1 4 3:9 1
20. Стоук сити 5 0 1 4 3:14 1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар