PL: Votford produžio agoniju Junajteda! Kejn za pobjedu Totenhema, prvenac ''Svetaca''!

Fudbaleri Votforda savladali su Mančester junajted u prvom nedeljnom meču petog kola engleske Premijer lige. Fudbaleri Kristal Palasa i Sautemptona ostvarili su pobede u nedeljnim mečevima. Fudbaleri Totenham savladali su Sanderlend sa 1:0 u poslednjem meču petog kola Premijer lige.

Fudbal 19.09.2016 | 08:30
PL: Votford produžio agoniju Junajteda! Kejn za pobjedu Totenhema, prvenac ''Svetaca''!
’Stršljenovi’ su odigrali veoma hrabro i slavili rezultatom 3:1, produbivši krizu velikana sa ’Old Traforda’.

Izabranici Žozea Murinja doživeli su i treći poraz u osam dana – prošle subote izgubili su u gradskom derbiju od Sitija, potom doživeli šok u duelu sa Fejenordom na startu Lige Evrope, pre nego što su bez plena ostali i u Votfordu.

’Crveni đavoli’ sada imaju devet bodova iz pet mečeva i nalaze se na šestom mestu iza Liverpula, Čelsija i Arsenala koji imaju po bod više, dok se Votford popeo na osmo mesto sa dva boda manje.

Prvo poluvreme na ’Vikaridžu’ bilo je izuzetno zanimljivo, a tako nešto moglo je da se pretpostavi posle uvodnih nekoliko minuta. U 11. minutu Sebastijan Prodl bio je najviši u skoku, ali je njegov pokušaj glavom otišao pored stative.

Nije Junajtedu mnogo bilo potrebno da uzvrati – desetak minuta kasnije Zlatan Ibrahimović pokupio je odbitak i poslao ga daleko iznad prečke.

Iako je tim koji vodi Žoze Murinjo izgledao bolje nego na gostovanju Fejenordu od pre nekoliko dana, opet je bilo jasno da protivnici imaju previše slobode i minuta u kojima kontrolišu situaciju na terenu.

Najveću priliku na meču propustio je Odion Igalo, kojem je lopta pala u noge nakon očajne komunikacije De Hee i Smolinga, ali je umesto u praznu mrežu, poslao dva metra pored gola. Sada je red bio da se na drugoj strani dogode uzbuđenja – nekoliko centimetara falilo je da Pol Pogba, najskuplji fudbaler svih vremena, postigne prvenac za ’Crvene đavole’ i to na kakav način. Šutirao je sa više od 25 metara, savladao Eurelja Gomeša, ali je prečka bila saveznik ’Stršljenova’.

Kazna je stigla u 34. minutu nakon sumnjivog starta nad Marsijalom na desnom boku. Francuz je bio ošamućen posle sudara u kojem je dobio udarac u glavu, kada je na njega naleteo Kabrera, pokupivši i loptu i igrača. Ona se odbila do Janmata koji vraća povratnu do usamljenog Kapua, a ovaj pogađa bliži ugao i postiže četvrti gol od početka sezone.

Imali su momci u žutom kontrolu do kraja poluvremena, bili blizu šansi, ali njih nije bilo i sadržajno poluvreme završeno je rezultatom 1:0.

Drugi deo igre počeo je u nešto sporijem ritmu – činilo se da će apatiju od četvrtka preneti i danas, ali su igrači Junajteda počeli da igraju mnogo angažovanije u napadu. Iako nisu konkretno pretili, stiskali su obruč ispred kaznenog prostora domačina, a da Vejn Runi nije uništio dva-tri napada očajnim centaršutevima, do gola su mogli i ranije.

Međutim, stigli su izjednačenja nešto posle sata igre, zahvaljujući kombinaciji dvojice napadača. Ibrahimović i Markus Rašford odigrali su dupli pas, Šveđanin je sa levog boka centrirao na peterac, lopta je pogodila Behramija u rame i pala na nogu mladom centarforu koji iz peterca postiže novi gol.

Najbolji igrač ekipe je na taj način nastavio fantastičnu seriju – u 23. utakmici stigao je do 10. gola u crvenom dresu, pogodivši sedmi put u Premijer ligi iz samo 11 šuteva u okvir gola.

Očekivano, počela je ofanziva Junajteda, pa je najbliži golu bio ponovo Ibrahimović, čiji udarac glavom paradom brani Gomeš. Ušlo se u završnicu, a onda je menadžer Votforda Valter Macari nestvarno pogodio sa izmenom. Ubacio je Huana Kamila Sunjigu umesto Kapua u 82. minutu, a ovaj mu vratio golom posle 53 sekunde na terenu. Perejra je odlično prošao po desnoj strani, a Kolumbijac sa nekih desetak metara pogodio suprotni ugao.

Tada se potpuno raspala igra gostiju, omaleni krilni napadač je iskoristio i u poslednjem minutu iznudio penal Felainija, koji Troj Dini zakucava po sredini, za feštu na ’Vikaridžu’.

Fudbaleri Kristal Palasa i Sautemptona ostvarili su pobede u nedeljnim mečevima petog kola Premijer lige.

Palas je deklasirao Stouk Siti na Selhurst Parku sa 4:1, uz po gol i asistenciju Androsa Taunzenda.

S druge strane, "Sveci" su minimalnim reuzltatom nadigrali Svonsi, a pobedonosni gol postigao je rezervista Čarli Ostin u 64. minutu.

Palas je u roku od dva minuta u prvih 11 stekao rešio meč u Londonu. Prvo je Taunzend proigrao Tomkinsa za vođstvo, koje je ubrzo duplirao Dan posle dodavanja Pančona.

Domaćin je goste dotukao sa još dva ekspresna gola sredinom drugog poluvremena, nakon štio je Mekartur pogodio za 3:0, četiri minuta posle Taunzend je iskoristio proigravanje Kelija.

Čast gostiju je u 94. minutu spasao Marko Arnautović počasnim golom. Palas je drugom uzastopnom i ukupnom pobedom u sezoni stigao do sedmog boda i osme pozicije, dok je Stouk ostao zakucan na dno tabele sa samo jednim.

Sautempton je dominirao protiv gostiju iz Velsa, ispromašivali su se Long, Dejvis, Van Dajk, Ostin i Romeu, jednu dobru priliku imao je i Dušan Tadić, da bi konačno u 64. minutu Ostin pokupio odbitak i zakucao loptu u desne rašlje.

Sautempton je prvi put slavio ove sezone i prestigao Svonsi koji ima bod manje na 15. poziciji na tabeli.

Fudbaleri Totenham savladali su Sanderlend sa 1:0 u poslednjem meču petog kola Premijer lige.

Odlučujući pogodak postigao je Hari Kejn u 59. minutu – očajna reakcija štopera Đilobođija, koji iz dva pokušaja nije uspeo da ukroti ne baš tešku loptu, a Kejnu je ostalo vremena da je na pet metara od gola smiri i rutinski pošalje u mrežu.

To je treći trijumf ’Pevaca’ koji su i dalje neporaženi ove sezone, dok ’Crne mačke’ ostaju na jednom bodu.

U prvom poluvremenu domaćin je propustio nekoliko prilika, najbliži golu bio je Son, čiji udarac je završio na prečki, ali su i gosti vrlo lako mogli da povedu u samoj završnici – udarac Pienara na asistenciju Januzaja sa gol-linije izbio je Kajl Voker.

Nastavio se pritisak Totenhema u nastavku, najagilniji je i dalje bio Son, a onda je Kejn na već opisani način dao svoj drugi premijerligaški gol ove sezone.

Do kraja meča pobeda je mogla da bude još ubedljivija, ali je domaćin propustio nekoliko šansi, dok je na drugoj strani Januzaj isključen u 90. minutu.

Premijer liga, 5. kolo:
Kristal Palas – Stouk Siti 4:1
Tomkins 9, Dan 11, Mekartur 71, Taunzend 75 – Arnautović 90+4
Sautempton – Svonsi Siti 1:0
Ostin 64
Votford – Mančester junajted 3:1
Kapue 34, Sunjiga 83, Dini 90+5p – Rašford 62
Totenhem – Sanderlend 1:0
Kejn 59

subota:
Hal Siti – Arsenal 1:4
Lester Siti – Burnli 3:0
Mančester Siti – Bornmut 4:0
Vest Bromič Albion – Vest Hem 4:2
Everton – Midlsboro 3:1

Petak:
Čelsi – Liverpul 1:2 (0:2)

Tabela:
1. Mančester siti 5 5 0 0 15:4 15
2. Everton 5 4 1 0 10:3 13
3. Totenhem 5 3 2 0 8:2 11
4. Arsenal 5 3 1 1 12:7 10
5. Čelsi 5 3 1 1 10:6 10
6. Liverpul 5 3 1 1 11:8 10
7. Mančester junajted 5 3 0 2 8:6 9
8. Kristal Palas 5 2 1 2 7:5 7
9. Votford 5 2 1 2 10:9 7
10. Vest Bromič Albion 5 2 1 2 6:5 7
11. Lester siti 5 2 1 2 7:7 7
12. Hal siti 5 2 1 2 6:7 7
13. Midlsboro 5 1 2 2 5:7 5
14. Sautempton 5 1 2 2 4:6 5
15. Svonsi siti 5 1 1 3 4:7 4
16. Burnli 5 1 1 3 3:8 4
17. Bornmut 5 1 1 3 3:9 4
18. Vest Hem 5 1 0 4 7:13 3
19. Sanderlend 5 0 1 4 3:9 1
20. Stouk siti 5 0 1 4 3:14 1

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar