Завршен Фестивал новинара "Село-прес"

У Богатићу, у Србији, завршен је десети Међународни фестивал новинара "Село- прес" који прати живот села и пољопривредуу, а на коме су уручене награде и признања новинарима и редакцијама за допринос развоју руралних средина, међу којима су и чланови редакције БН телевизије.

Србија 18.09.2016 | 21:00
Завршен Фестивал новинара "Село-прес"
Награду за животно дјело добио је новинар и публициста Бранислав Гулан из Новог Сада за вишегодишњи рад на унапређењу агрорекономије у Србији и велики број књига из ове области.

Награду "Златно зрно Србије" за новинаре у писаним медијима добила је новинарка београдске "Политике" Ивана Албуновић, за новинаре у радио-станицама дописник Радио-Београда из Новог Сада Петар Кочић, а за телевизијске новинаре Петар Николић уредник РТ Војводине.



Специјална награда за његовање културне баштине у селима добила је новинарка "Политикиног магазина" из Београда Дана Станковић.

Годишњу награду Фестивала "Село-прес" добили су дописник РТС-а из Шапца Ненад Томашевић, новинар из Зрењанина Миодраг Грубачки, Продукција "Дуга" из Трстеника и лист "Сремске новине" из Сремске Митровице за своја регионална издања.

Годишњу награду "Село-прес" добили су и новинар БН телевизије из Источног Сарајева Милан Ђуровић за серију прилога о селу и пољопривреди из сарајевско-романијске регије и сниматељ БН телевизије из Брчког Горан Опачић за вишегодишње снимање живота и производње хране у селима Брчко дистрикта и Посавине.

Награде је уручио министар пољопривреде у Влади Републике Србије Бранислав Недимовић, а овој манифестацији присуствовао је велики број представника политичког, јавног и културног живота Србије и Мачве.

БН телевизија

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саша Кљајић

18.09.2016 21:57

Браво браћо треба пропагирати живот на селу. Ови наши млади навалили само хоће у град а сигуран сам да велика већина њих лошије живе него када су били на селу.

ОДГОВОРИТЕ