Završen Festival novinara "Selo-pres"

U Bogatiću, u Srbiji, završen je deseti Međunarodni festival novinara "Selo- pres" koji prati život sela i poljoprivreduu, a na kome su uručene nagrade i priznanja novinarima i redakcijama za doprinos razvoju ruralnih sredina, među kojima su i članovi redakcije BN televizije.

Srbija 18.09.2016 | 21:00
Završen Festival novinara "Selo-pres"
Nagradu za životno djelo dobio je novinar i publicista Branislav Gulan iz Novog Sada za višegodišnji rad na unapređenju agrorekonomije u Srbiji i veliki broj knjiga iz ove oblasti.

Nagradu "Zlatno zrno Srbije" za novinare u pisanim medijima dobila je novinarka beogradske "Politike" Ivana Albunović, za novinare u radio-stanicama dopisnik Radio-Beograda iz Novog Sada Petar Kočić, a za televizijske novinare Petar Nikolić urednik RT Vojvodine.Specijalna nagrada za njegovanje kulturne baštine u selima dobila je novinarka "Politikinog magazina" iz Beograda Dana Stanković.

Godišnju nagradu Festivala "Selo-pres" dobili su dopisnik RTS-a iz Šapca Nenad Tomašević, novinar iz Zrenjanina Miodrag Grubački, Produkcija "Duga" iz Trstenika i list "Sremske novine" iz Sremske Mitrovice za svoja regionalna izdanja.

Godišnju nagradu "Selo-pres" dobili su i novinar BN televizije iz Istočnog Sarajeva Milan Đurović za seriju priloga o selu i poljoprivredi iz sarajevsko-romanijske regije i snimatelj BN televizije iz Brčkog Goran Opačić za višegodišnje snimanje života i proizvodnje hrane u selima Brčko distrikta i Posavine.

Nagrade je uručio ministar poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović, a ovoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj predstavnika političkog, javnog i kulturnog života Srbije i Mačve.

BN televizija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Saša Kljajić

18.09.2016 23:57

Bravo braćo treba propagirati život na selu. Ovi naši mladi navalili samo hoće u grad a siguran sam da velika većina njih lošije žive nego kada su bili na selu.

ODGOVORITE