Мали Ситнеши: Сјећање на ствараоце Српске

Полагањем цвијећа и вијенаца, паљењем свијећа и служењем парастоса на Спомен-обиљежју, у присуству чланова породица и сабораца, мјештани Малих Ситнеша данас су одали пошту четворици својих суграђана који су у темеље Републике Српске у прошлом одбрамбено-отаџбинском рату уградили највриједније што су имали – своје животе.

Република Српска 18.09.2016 | 17:25
Мали Ситнеши: Сјећање на ствараоце Српске
Са тугом, али достојанством и поносом на њихово јунаштво, изражена је захвалност и поново дато чврсто обећање да никада неће бити заборављени. То је обавеза и дужност будућих генерација, нагласио је предсједник Мјесне борачке организације Србац Раденко Лепир. О погинулим борцима Војске Републике Српске Витомиру - Вити Новаковићу, Миодрагу Ракићу – Труби, Миловану Тодоровићу и Леонарду Регусу – Лелу, чија су имана и ликови уклесани на Спомен-плочи коју су подигли грађани Малих Ситнеша, говорио је њихов саборац Вићо Ковачевић.



„Имали су тежак ратни пут, али су били часни и храбри борци са којима се можемо поносити“, казао је Ковачевић.

Парастос је служио свештеник Новак Видовић, док су цвијеће положиле делегације Општинске и мјесне борачке организације, Одбора погинулих бораца, општине Србац, Полицијске станице и СУБНОР-а.

У част погинулих бораца, који су се прије рата бавили фудбалом, одржан је и меморијални турнир на коме су учествовале четири екипе: мјесни клуб "Полет", "Ситнеши", Полицијска станица и екипа Борачке организације из Српца.

БН телевизија(С.К.)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

18.09.2016 15:49

Погинулим борцима из Малих Ситнеса, од којих су неки били моји сколски "другови" нека је вјецни спомен медју нама зивима. СЛАВА им и хвала сто су они на уздарје својој Отадзбини принели највредније сто су имали - зивота своје. Бог да им дусу прости и нека Стари СРБски Родјак, ГОСПОД нас Исус Христос дусе њихове настали у насој Светој НЕБЕСКОЈ СРБији, у којој нема туге, бола и залости него где царује вецна радост боравеци поред Бога Створитеља свог са Светом Савом и Свим СРБским Светитељима и МУЦЕНИЦИМА свих дванаест мјесеци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Талибан

18.09.2016 18:40

Миxајло,иди купај рибе.