Mali Sitneši: Sjećanje na stvaraoce Srpske

Polaganjem cvijeća i vijenaca, paljenjem svijeća i služenjem parastosa na Spomen-obilježju, u prisustvu članova porodica i saboraca, mještani Malih Sitneša danas su odali poštu četvorici svojih sugrađana koji su u temelje Republike Srpske u prošlom odbrambeno-otadžbinskom ratu ugradili najvrijednije što su imali – svoje živote.

Republika Srpska 18.09.2016 | 17:25
Mali Sitneši: Sjećanje na stvaraoce Srpske
Sa tugom, ali dostojanstvom i ponosom na njihovo junaštvo, izražena je zahvalnost i ponovo dato čvrsto obećanje da nikada neće biti zaboravljeni. To je obaveza i dužnost budućih generacija, naglasio je predsjednik Mjesne boračke organizacije Srbac Radenko Lepir. O poginulim borcima Vojske Republike Srpske Vitomiru - Viti Novakoviću, Miodragu Rakiću – Trubi, Milovanu Todoroviću i Leonardu Regusu – Lelu, čija su imana i likovi uklesani na Spomen-ploči koju su podigli građani Malih Sitneša, govorio je njihov saborac Vićo Kovačević.



„Imali su težak ratni put, ali su bili časni i hrabri borci sa kojima se možemo ponositi“, kazao je Kovačević.

Parastos je služio sveštenik Novak Vidović, dok su cvijeće položile delegacije Opštinske i mjesne boračke organizacije, Odbora poginulih boraca, opštine Srbac, Policijske stanice i SUBNOR-a.

U čast poginulih boraca, koji su se prije rata bavili fudbalom, održan je i memorijalni turnir na kome su učestvovale četiri ekipe: mjesni klub "Polet", "Sitneši", Policijska stanica i ekipa Boračke organizacije iz Srpca.

BN televizija(S.K.)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

18.09.2016 15:49

Poginulim borcima iz Malih Sitnesa, od kojih su neki bili moji skolski "drugovi" neka je vjecni spomen medju nama zivima. SLAVA im i hvala sto su oni na uzdarje svojoj Otadzbini prineli najvrednije sto su imali - zivota svoje. Bog da im dusu prosti i neka Stari SRBski Rodjak, GOSPOD nas Isus Hristos duse njihove nastali u nasoj Svetoj NEBESKOJ SRBiji, u kojoj nema tuge, bola i zalosti nego gde caruje vecna radost boraveci pored Boga Stvoritelja svog sa Svetom Savom i Svim SRBskim Svetiteljima i MUCENICIMA svih dvanaest mjeseci!

ODGOVORITE
Name

Taliban

18.09.2016 18:40

Mixajlo,idi kupaj ribe.