Референдум: Сутра засједа Комисија

У Бањој Луци ће сутра бити одржана сједница Републичке комисије за спровођење референдума.

Република Српска 18.09.2016 | 13:53
Референдум: Сутра засједа Комисија
Из Републичке комисије за спровођење референдума најављено је да ће сједница бити одржана у 12:00 сати у просторијама Народне скупштине Републике Српске.

Народна скупштина је 15. јула усвојила одлуку о расписивању референдума Дану Републике 25. септембра и именовала комисију за његово провођење.

У "Службеном гласнику Републике Српске" од 12. августа објављена је одлука Народне скупштине Српске о расписивању републичког референдума о 9. јануару као Дану Републике, чиме је она и званично ступила на снагу.

Референдумско питање о којем грађани Српске треба да се изјасне гласи: "Да ли подржавате да се 9. јануар обиљежава и слави као Дан Републике?"

Уставни суд БиХ усвојио је у суботу привремену мјеру којом се обуставља одлука о расписивању референдума у Републици Српској.

Извор: Срна

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

Идемо до краја

18.09.2016 12:19

Е сад лагано... одрзимо референдум, прекршимо мировни споразум, ставимо РС на руб укидања,.. добијемо санкције.. браво браћо Срби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

адам

18.09.2016 12:49

Тако це и бити али коме је то вазно не ради се овде о дану републике и то се бори онај који није уцествовао у стварању РС покусај да се омаловази уставни суд БиХ јер је неком за петама али опет све на стету народа.Али ко воли нек изволи.

Name

Пеђа

18.09.2016 13:15

Уз то иде КО ЈЕ ЈАМИО, ЈАМИО ЈЕ...........

Name

Ре Идемо до краја

18.09.2016 14:28

За тебе и све који мисле као ти пар питања и једна молба да ми одговорите на њих. Под 1. Ста ми то цинимо и чим ми то крсимо мировни споразум а да то није учинио Бакир и како да није прекрсен споразум задњих 20г колико ми славимо дан РС. 2. Зашто би неко укинуо РС због демократског изјасњавања на референдуму који је за останак дана Републике не за самосталност исте. 3. Зашто санкције?Би ли ти или такви као ти да вам неко казе од данас немозес да се зовес тако како се зовес и немозес да се крстиш тако како се крстиш пристао на то ако ти неко запријети неким видом санкција. И под 4. Ста за тебе (вас)знаци ријец демократија , да радиш и мислис онако како ти други нареди или да радиш онако како ти мислис да је за тебе најбоље и твоју породицу. И зашто је пије 25 г Босна могла одрзати референдум за одцјепљење без сагласности Југославије и Срба у босни , и како је Косово могло прогласити отцепљење од Србије. Молим те и све вас да ми казете дали због тога сто сви други имају једна права а за Србе вази само оно како ти други нареди.

Name

са

18.09.2016 17:14

Ево ти пар одговора. По Дејтону, а који су потписали сви, јасно на назнацено да су сви народи равноправни и конститутивни. Прописано је у 11 Анекса сваки сегемнт, а тиме и Уставни суд БиХ и његове одлуке. Сваки низи ниво се не мозе изјасњавати о висем нивоу. Нпр опстина Сребреница не мозе организовати нпр референдум о образовању јер то није у њеној надлезности. Одлуке У. Суда БиХ се морају проводити, а не мозе се организирати референдум о тим питањима. То је крсење, као сто би било крсење да опстина Сребреница организује референдум о одлукама Уставног суда РС-а. РС није српска, вец и остала 2 народа који у њој зиве. Како сто се теби не мозе наметати несто, не мозес и ти другима. Пред законом сви морају бити неутрални. Упорно се прица о наметању Србима одлука, а они их стално намецу другима тамо гдје су вецина. То није демократија. То је лакрдија и лицемјерство

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

18.09.2016 12:22

Ста је "УСТАВНИ Суд БиХ" јуце одлуцио то СРБе не треба уопсте да интересује. "УСТАВНИ Суд" аки њега СРБи признају мозе сутра да донесе одлуку да РС висе не постоји. Хоцели СРБи такву одлуку "УСТАВНОГ Суда" ДА прихвате и признају? Сигурно да неце. Зато СРБе одлуке "Уставниг Суда БиХ" као инструментс муслиманске политицке у БиХ уопсте не требају да интересују и да приморавају на било какве обавезе. Суд је показао до сада много пута да он ради АНТИСРБСКИ писао, и тако це бити докле год буде било БиХ. Због тога зелимо Републицкој Комисији за одрзавање РЕФЕРЕНДУМА пуно успјеха у њезиним раду, да њезини цланови савјесно обаве народни посао за који су задузени!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несрецо

18.09.2016 12:53

Ради несто згубидане а остави се тастатуре

Name

Новак

18.09.2016 12:53

Обозавам 'контрасе' као М.Микиц који су у закљуцаној соби за компјутером пуни Српства, а у стварном зивоту када су на улици, медју народом су мањи од маковог зрна

Name

босанац

18.09.2016 13:04

Микицу, некад пут је боље и предутјети него глупости прицати. Из твојих коментара се лако мозе закљуцити о нивоу твог образовања. Није добро нити добољно бити по занимању Србин. Не бих с тобом полемисао л твојим ставовима али цу ипак једно реци: Свуда у свијету се постују судови и законодавство. Инаце настаје анархија а посљедица анархије је рат. Ако га ти зелис спреми своју дјецу и себе. Хускај своју фамилију и пријатеље који мисле као и ти. Нормалне и здраве умове молим те да убудуце заобидјес. Не припадас ти таквом окрузењу. Зив био и у памет. Некад је мање заправо више.

Name

Весељко

18.09.2016 13:14

Нека овај Михајло мобилизира своју фамилију у своје снове, а нас остале који имамо своје главе и свој мозак да постеди својих дијаспорских фазона..

Name

за Микица

18.09.2016 13:46

Пуко си 100%.Поцео си латиницом писати.Ако си поп како неки казу ,онда си код Бога гријесан до неба јер хускас народ коме припадас на трагедију.По коментарима показујес да ниси ни "В" од вјерника.

Name

Бијељинац

18.09.2016 19:27

Откуд латиница одједном??? Срби кад год су имали било какав сукоб,дал био вербални,политицки или физицки/ратни уз помоц великих сила су изгубили(Словенија,Хрватска Крајина,Косово) Остало је ово скоро пола Босне 49% а ти Микицу знас ста се деси кад изнервирас ЕУ и Амере.Онда долази до донесења одлуке у корист друге стране а не Срба. Е кад се то деси онда се као и увијек Руси направе луди а Срби извуку дебљи крај. Зато Микицу тису јер немамо ни пара ни снаге ни воље да се супроставимо било коме. Размисли прије него сто кењас

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

18.09.2016 22:23

Најгори људи на свијету сто постоје јесу дезертери из свог народа који би се јеб... за пар долара и лазни мир којег они проповједају по наредјењу Тајних владара из сенке. НЕ ПАДНЕ СНИЈЕГ ДА ПОКРИЈЕ БРЕГ ВЕЦ СВАКА ЗВЈЕРКА СВОЈ ТРАГ ДА ПОКАЗЕ. ТАКО ИСТО ИЗ КОМЕНТАРА НА БН САЈТУ ЈАСНО СЕ ВИДИ КО ЈЕ СРБИН А КО ПОТУРИЦА, КО МУД.. ИМА А КО ЈЕ КУР.. ОД ПЈЕТЛА - НИКО И НИСТА, БАНДА ИЗДАЈНИКА!

Name

Зоран

18.09.2016 12:24

Тако је Предсједнице!!! Не дамо Српску..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

18.09.2016 12:38

Ето ти цитава Босна не само Српска бједо једна дај ми посо.

Name

хм

18.09.2016 13:11

Пусти Зорана типка из Аустралије...

Name

Освит

18.09.2016 12:47

Најмања стета би била да комисија на целу са господином Караном престане на активностима на одрзавању референдума,за сто има наредбу Уставног суда под пријетњом кривицне одговорности са предвиденом затворском казном од 6 мјесеци до 5 година.Вјероватно би изгубио место пресједника комисије али би спасио затвора и себе и Додика и Цубриловица и распетљао овај сукоб са најмање политицке.и сваке друге стете.Уколико то не уради на реду је Цубриловиц да заказе сједницу Скупстине Републике Српске и упозна је са резултатима апелације Уставном Суду.Сваки други потези доводе Републику Српску и њено руководство у политицке сукобе не са неизвјесним резултатима него у класицно коцкање са судбином сопственог народа на овом простору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стојан

18.09.2016 13:42

Само да додам: И даље стоји да Инцко све цо 24,9. мозе искористити своја тзв. "Бонска овластења' и понистити одлуку Народне скупстине РС о референдуму. Нараво нон исто тако мозе казнити непослусне политицаре тако сто це им забранити политицки рад на 2-3 године А то је највеца казна за политицара јер у те 2-3 године, он изгуби контакт са базоим, а у медјувремену се појаве неки нови, младји политицари

Name

Зељко

18.09.2016 12:53

Е благо вама тако размисљајуци,та видите да додик ради на укидању републике српске,то је свакоме имало писменом србину јасно. Референдум је само предизборна фарса и мислим додов крају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

18.09.2016 13:15

Додику остаје само јос да написе нпр... православну декларацију, да оде у затвор 5-10 година и онда це бити формирана политицка велицина. Као сто су били Алија,Слобо,Тито,Фрањо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуртула Раде

18.09.2016 13:35

Мене неби зацудило да током слиједецег викенда истразни судија изда налог за приводјење на информативни разговор [не хапсење] неког или све цланове референдумске комисије и званицно их обавијести да комисија својим радом крси устав, тј цини кривицно дјело

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

18.09.2016 14:59

Нема референдума

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

18.09.2016 16:15

Ако нисте знали "рефердум" је 25.09.2016. Сви на гласање.Демократија је Демократија.

Name

%

19.09.2016 19:18

Ста има демократа? хахахах