Београд под опсадом уочи "Параде поноса"

Тачно у подне на престоничким улицама одржаће се београдска Парада поноса 2016. Централне београдске улице којима ће проћи колона су затворене. На улицама је велики број припадника жандармерије и полицајаца. У шетњи ће, према ранијим најавама, учествовати око 1.500 људи.

Србија 18.09.2016 | 11:19
Београд под опсадом уочи "Параде поноса"
Аутобуси касне, а неке линије пропуштају своје поласке. Грађани се преусмеравају у друге улице, а Тргу републике је готово немогуће прићи - јављају репортери "Блица" са лица места.

Засад је на улицама Београда све мирно. Једино пролазници негодују, јер су улице затворене у ширем центру града јавни превоз скоро и не функционише. Такође, велики број оклопних возила распоређен је у улицама којим ће поворка проћи.



На Теразијама ЛГБТ дугине заставе окачене су на свим бандерама. ЛГБТ популација и њихови гости већ су почели да се окупљају. Ту и тамо зачује се понека пиштаљка али и коментар "ми смо либерални, а либеро значи слобода" - јављају наши репортери.

Репортер "Блица" јавља да полицајци под пуном опремом обебеђују град, а већи кордон стоји испред хотела Москва, где су 2010. године били најжешћи сукоби полицајаца и хулигана.



Скуп који су десничарске организације СНП Наши и Образ планирали да одрже данас испред Владе Србије и Српске напредне странке забранио је МУП Србије, а представници ових покрета због тога су изразили незадовољство.

Репортер "Блица" јавља да је ситуација на улицама мирна, али да поједини грађани негодују блокаде.



"Је ли ово ратно стање, нигде не може да се прође", неки су од коментара који су могу чути у централним београдским улицама. Репортер "Блица", такође, јавља да хеликоптери надлећу центар града.

Извор: Блиц

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ћему све то

18.09.2016 09:31

Ма пустите их већ једном , нек ј*бе ко кога хоће и неће бити више оваквих сцена на улицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гдје је већа штета ?

18.09.2016 10:19

Гори је и далеко штетнији политички п*дерлук од параде поноса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НапреДНО

18.09.2016 10:22

Брука и срамота за државу Србију. Парада настраности, болести и умоболних људи. Због мале групе педера подигнута је сва полиција и малтретирају се нормални грађани Београда. Надам се да ће на челу бити министри из Владе. Они декларисани као и они што још нису јавно обзнанили да су настрани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рк

18.09.2016 12:13

Против хомосексуалаца су увијек најгласнији они који су и сами, прикривени хомосексуалци

Name

Министар Неца

18.09.2016 11:19

Парада срама била је забрањена цак и у Тадицево време, дакле време демократије. Које време је онда лазно време: да ли ово сада или Тадицево? Србија одавно иде странпутицом: Када је Србија исла странпутицом: да ли сада или у Тадицево време?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

18.09.2016 11:24

Војна, полицијска парада или парада спортиста то је парада поноса државе Србије а не ова болест. Неко ће рећи ми смо такви , е па нисте многи светски научници су доказали да је педерлук болест и да се може успешно излечити. А ово са хеликоптреима жандармеријом и осталим је само још један доказ да ЛГБТ организација није добро дошла у Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

18.09.2016 13:54

Ово само власт манипулисе са народом, овако се крије иза сјојих генијалних идеја, како народ да унисти. Ово је болест власти и педера. Јадани овај народ. Па ни народ није бољи кад их подрзава о гласа за њих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

18.09.2016 18:36

Како се нико не запита, КО ЈЕ НАПРАВИО ОВЕ СРПСКЕ ПЕДЕРЕ, одакле су они, ција су то дјеца.

ОДГОВОРИТЕ