Beograd pod opsadom uoči "Parade ponosa"

Tačno u podne na prestoničkim ulicama održaće se beogradska Parada ponosa 2016. Centralne beogradske ulice kojima će proći kolona su zatvorene. Na ulicama je veliki broj pripadnika žandarmerije i policajaca. U šetnji će, prema ranijim najavama, učestvovati oko 1.500 ljudi.

Srbija 18.09.2016 | 11:19
Beograd pod opsadom uoči "Parade ponosa"
Autobusi kasne, a neke linije propuštaju svoje polaske. Građani se preusmeravaju u druge ulice, a Trgu republike je gotovo nemoguće prići - javljaju reporteri "Blica" sa lica mesta.

Zasad je na ulicama Beograda sve mirno. Jedino prolaznici negoduju, jer su ulice zatvorene u širem centru grada javni prevoz skoro i ne funkcioniše. Takođe, veliki broj oklopnih vozila raspoređen je u ulicama kojim će povorka proći.



Na Terazijama LGBT dugine zastave okačene su na svim banderama. LGBT populacija i njihovi gosti već su počeli da se okupljaju. Tu i tamo začuje se poneka pištaljka ali i komentar "mi smo liberalni, a libero znači sloboda" - javljaju naši reporteri.

Reporter "Blica" javlja da policajci pod punom opremom obebeđuju grad, a veći kordon stoji ispred hotela Moskva, gde su 2010. godine bili najžešći sukobi policajaca i huligana.



Skup koji su desničarske organizacije SNP Naši i Obraz planirali da održe danas ispred Vlade Srbije i Srpske napredne stranke zabranio je MUP Srbije, a predstavnici ovih pokreta zbog toga su izrazili nezadovoljstvo.

Reporter "Blica" javlja da je situacija na ulicama mirna, ali da pojedini građani negoduju blokade.



"Je li ovo ratno stanje, nigde ne može da se prođe", neki su od komentara koji su mogu čuti u centralnim beogradskim ulicama. Reporter "Blica", takođe, javlja da helikopteri nadleću centar grada.

Izvor: Blic

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ćemu sve to

18.09.2016 09:31

Ma pustite ih već jednom , nek j*be ko koga hoće i neće biti više ovakvih scena na ulicama.

ODGOVORITE
Name

Gdje je veća šteta ?

18.09.2016 10:19

Gori je i daleko štetniji politički p*derluk od parade ponosa.

ODGOVORITE
Name

NapreDNO

18.09.2016 10:22

Bruka i sramota za državu Srbiju. Parada nastranosti, bolesti i umobolnih ljudi. Zbog male grupe pedera podignuta je sva policija i maltretiraju se normalni građani Beograda. Nadam se da će na čelu biti ministri iz Vlade. Oni deklarisani kao i oni što još nisu javno obznanili da su nastrani.

ODGOVORITE
Name

Rk

18.09.2016 12:13

Protiv homoseksualaca su uvijek najglasniji oni koji su i sami, prikriveni homoseksualci

Name

Ministar Neca

18.09.2016 11:19

Parada srama bila je zabranjena cak i u Tadicevo vreme, dakle vreme demokratije. Koje vreme je onda lazno vreme: da li ovo sada ili Tadicevo? Srbija odavno ide stranputicom: Kada je Srbija isla stranputicom: da li sada ili u Tadicevo vreme?

ODGOVORITE
Name

Србин

18.09.2016 11:24

Војна, полицијска парада или парада спортиста то је парада поноса државе Србије а не ова болест. Неко ће рећи ми смо такви , е па нисте многи светски научници су доказали да је педерлук болест и да се може успешно излечити. А ово са хеликоптреима жандармеријом и осталим је само још један доказ да ЛГБТ организација није добро дошла у Србију.

ODGOVORITE
Name

vuper

18.09.2016 13:54

Ovo samo vlast manipulise sa narodom, ovako se krije iza sjojih genijalnih ideja, kako narod da unisti. Ovo je bolest vlasti i pedera. Jadani ovaj narod. Pa ni narod nije bolji kad ih podrzava o glasa za njih

ODGOVORITE
Name

Brle

18.09.2016 18:36

Kako se niko ne zapita, KO JE NAPRAVIO OVE SRPSKE PEDERE, odakle su oni, cija su to djeca.

ODGOVORITE