Експлозија у Њујорку, 29 рањених

Најмање 29 особа је рањено у експлозији која је ноћас потресла кварт Челси на њујоршком Менхетну. На другој локацији, у истом дијелу Њујорка, пронађено је нешто што личи на експрес лонац, који је жицама повезан са малим уређајем тамне боје, јавио је "Си-Ен-Ен".

Свијет 18.09.2016 | 10:33
Експлозија у Њујорку, 29 рањених
Полиција провјерава видео-снимке са мјеста прве експлозије на којима се чини да је приказана особа која оставља нешто иза себе, што је, како наводи полиција, знак да се ради о намјерном чину.

Ројтерс наводи да је и градоначелник Њујорка Бил де Блазио рекао да је по првим индицијама у питању намјерно изазвана експлозија.
"Ми не видимо везу са тероризмом", додао је Де Блазио.

Полиција пронашла и трећу експлозивну направу Америчка полиција је на Менхетну пронашла и трећу експлозивну направу, у оквиру истраге о експлозији која се догодила у ноћи између суботе и недјеље.

Неколико сати послије експлозије је пронађена и друга “направа“, коју су чинили експрес-лонац, жице и мобилни телефон. Експлозија је одјекнула око 20.30 по локалном времену у кварту Челси, неколико сати након сличног инцидента у Њу Џерсију током једне трке.

Тачан узрок експлозије на Менхетну није познат, али ЦНН преноси да је цурење гаса одмах искључено као могућност, као и да полицијски извори вјерују да је њу изазвала "импровизована експлозивна направа постављена у канти за смеће".

Извор: Агенције

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Види оно скретање пазње

18.09.2016 08:53

Али није ни близу оне експлозије којом побише 62 сиријска војника који су бранили град који је потпуно опкољени борцима Исламске државе.

ОДГОВОРИТЕ