Eksplozija u Njujorku, 29 ranjenih

Najmanje 29 osoba je ranjeno u eksploziji koja je noćas potresla kvart Čelsi na njujorškom Menhetnu. Na drugoj lokaciji, u istom dijelu Njujorka, pronađeno je nešto što liči na ekspres lonac, koji je žicama povezan sa malim uređajem tamne boje, javio je "Si-En-En".

Svijet 18.09.2016 | 10:33
Eksplozija u Njujorku, 29 ranjenih
Policija provjerava video-snimke sa mjesta prve eksplozije na kojima se čini da je prikazana osoba koja ostavlja nešto iza sebe, što je, kako navodi policija, znak da se radi o namjernom činu.

Rojters navodi da je i gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao da je po prvim indicijama u pitanju namjerno izazvana eksplozija.
"Mi ne vidimo vezu sa terorizmom", dodao je De Blazio.

Policija pronašla i treću eksplozivnu napravu Američka policija je na Menhetnu pronašla i treću eksplozivnu napravu, u okviru istrage o eksploziji koja se dogodila u noći između subote i nedjelje.

Nekoliko sati poslije eksplozije je pronađena i druga “naprava“, koju su činili ekspres-lonac, žice i mobilni telefon. Eksplozija je odjeknula oko 20.30 po lokalnom vremenu u kvartu Čelsi, nekoliko sati nakon sličnog incidenta u Nju Džersiju tokom jedne trke.

Tačan uzrok eksplozije na Menhetnu nije poznat, ali CNN prenosi da je curenje gasa odmah isključeno kao mogućnost, kao i da policijski izvori vjeruju da je nju izazvala "improvizovana eksplozivna naprava postavljena u kanti za smeće".

Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vidi ono skretanje paznje

18.09.2016 08:53

Ali nije ni blizu one eksplozije kojom pobiše 62 sirijska vojnika koji su branili grad koji je potpuno opkoljeni borcima Islamske države.

ODGOVORITE